cultura

Rovira presenta ‘La Transició franquista' a Banyoles i Girona

La Transició franquista. Un exercici d'apropiació de la història, el llibre amb el qual Marta Rovira va guanyar el premi Carles Rahola d'assaig del 2014, es presenta avui a Banyoles, la seva localitat natal. La presentació tindrà lloc a la llibreria L'Altell (20h), amb la participació de dos professors de ciència política de la Universitat de Girona, Macià Serra i el també banyolí Salvador Martí i Puig.

El llibre també es presentarà a Girona dijous vinent. L'historiador Joaquim Nadal presentarà l'obra a la nova biblioteca Carles Rahola (20h).

El discurs de l'oblit

Marta Rovira, que és doctora en sociologia per la UAB, explica que en el seu assaig ha volgut fer un estudi del discurs construït per les elits entorn de la Transició, en què s'ha relegat als ciutadans a un paper de mers espectadors.

L'autora remarca que la base d'aquest discurs ha estat l'oblit imposat i la normalització del franquisme com a pas previ a la Transició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia