Opinió

aquesta setmana

David castillo. coordinador

Emprenedors

O
Ofereixen una mirada al futur de la televisió en un món cada cop més lligat a la tecnologia i a la interacció

Aquests dies, Movistar Artsy ha donat a conèixer els guanyadors de la segona edició del premi Artsy per fomentar l'emprenedoria en totes les disciplines culturals. Els projectes guanyadors han estat Surfcity, Livesoundtracks i Serielizados Fest. Aquests últims tenen una destacada revista digital dedicada a la promoció de les sèries televisives com una manera diferent d'interpretar l'univers televisiu. El projecte, tal com l'han explicat, és un “festival per als addictes a les sèries de televisió. Un esdeveniment polièdric que va més enllà del simple visionat i aposta per la reflexió, explorar el new media al voltant de la ficció televisiva, i gaudir de música en directe i espectacles d'humor. Una experiència única pensada exclusivament per al públic amant de les sèries: el parc d'atraccions per al serièfil”.

Parlo amb els dos joves activistes, Betu Martínez i Víctor Sala, en la seva seu de la carretera del Carmel, a prop de Sanllehy, i tenen clar que l'humor, les projeccions i els debats han de tenir cabuda, però no només això: el Serializados Fest “vol tenir una mirada al futur de la televisió en un món cada vegada més lligat a la tecnologia i a la interacció. Una iniciativa pionera que no s'està desenvolupant enlloc del món”.

Sala i Martínez han creat amb pocs mitjans una nova tribuna, original, divertida i dinàmica, i s'han envoltat d'un bon grup de col·laboradors que els donen suport, en la majoria dels casos de manera altruista. Han començat a l'estil de les revistes culturals d'altres èpoques, amb ganes d'oferir noves lectures sobre les sèries com a fenomen televisiu, mantenint l'esperit crític, però sense oblidar el paper que estan tenint en l'actualitat, amb gent devota, que les prefereix al cinema. Com a complement, el festival serà un punt de trobada entre tots els serieaddictes necessari en una ciutat com Barcelona, capital i referent de moltes coses i, ara, també del “vuitè art”, les sèries de televisió.

Sobta que en un moment de gran desconcert alguns joves encara vulguin apostar per iniciatives abans de triar l'avió dins l'exili massiu dels nostres cervells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia