Teatre

mÉS CARRER. mÉs ART

j.b

Torelló casa música, plàstica i teatre

E l Festival Festus arrenca avui mateix la seva dissetena edició a Torelló. En només dos dies es concentren 25 actuacions que alternen el clown de Loco Brusca, amb la dansa imprevisible de les Filles Föllen, la música de Za!, el videoart de Xavi Lloses i el teatre de carrer d'El niu (que ja es va poder veure, per exemple, al Festival Tot del Poble Espanyol, l'abril passat). És un cartell que necessita la comunicació directa amb l'espectador, un diàleg amistós, que no vol increpar, sinó trobar un espai amistós des d'on desenvolupar cada una de les disciplines artístiques. En el programa d'aquest any, també destaca Brodas Bros, una companyia de hip-hop liderada pels germans Fruitós, que han fet la volta al món. El seu treball conjuga el màxim d'especialitats de dansa urbana i ho fa amb la pretensió d'agradar fins i tot als que no s'han atrevit mai a deixar-se captivar pel hip-hop. Seguint Brodas hi ha la Cia. Nadine Gerspacher, que uneix breakdance, contemporània i mímica. L'accessibilitat, a més, és absoluta perquè totes les accions són gratuïtes.

El Festus també convida artistes plàstics internacionals. No en té prou d'ensenyar les novetats que es produeixen a Catalunya. És el cas d'Oximoron, que presenta La Chaise d'Animation, una màquina audiovisual per a un sol espectador. L'art plàstic permet treballs de pintura en directe i accions performàtiques així com una sessió videològica dels creadors d'Hilomental que proposa el debat sobre un tema concret o a través dels vídeos que es poden veure. Finalment, Black Tulip signa Trampillas, una creació ideada específicament per al Festus



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència