Territori

No som tan lluny

Joan Tort

La websèrie lleidatana

Tres joves creadors de Lleida s'han animat a rodar una websèrie en un hotel de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa ambiciosa i 100% lleidatana, tant pel que fa als creadors de la sèrie com pels actors que hi participaran. I també per la localització del projecte.

Don Distruf és el títol triat per a aquesta websèrie que en un principi constarà de sis capítols i es rodarà sobretot a l'Hostal Mundial de Lleida, un emblemàtic establiment hoteler ubicat al bell mig de Lleida, a la plaça Sant Joan. És un hostal de prop de 40 anys, però renovat fa poc, i que també fa la funció de residència que usen estudiants d'Erasmus i universitaris. La seva darrera planta, però, ja està reservada i durant el pròxim mes de juliol es convertirà en un plató.

Per tant, un hotel, tres creadors i onze actors amb perfils molt diferents i singulars conviuran en un mateix espai generant tot tipus d'embolics que s'explicaran en clau d'humor i posant al límit aquesta convivència, segons ha explicat Josep Blanch, un dels promotors de la iniciativa.

Don Distruf serà dirigida per Josep Blanch, Jeny Montagut i Jordi Siscart. Els dos primers es van formar a la Universitat de Lleida i ja han participat en diferents projectes audiovisuals. Siscart està lligat a la creació de la mascota del Caragol Banyetes, un club infantil lleidatà promogut per la Paeria en un programa televisiu i que té milers d'infants associats.

La sèrie s'emetrà per internet i la idea és rodar al juliol, muntar durant la resta de l'estiu i estrenar a partir de principis de setembre. La intenció és distribuir la sèrie per internet a partir de plataformes de vídeo o xarxes socials per tal que arribi a un públic jove i molt més enllà de Lleida.

Els tres directors de la websèrie ja ho tenen gairebé tot a punt, però els falta part del finançament per al lloguer del material tècnic i des de la setmana passada han iniciat una campanya de promoció per obtenir aquests recursos mitjançant el micromecenatge. L'objectiu és arribar als 2.500 euros i disposar d'un equip per rodar en format de cinema. “És un projecte ambiciós, volem fer una sèrie amb qualitat de cinema, però dins d'un pressupost raonable”, explica Jeny Montagut, una de les impulsores de Don Distruf.

Les recompenses que ofereixen als qui aportin diners van des de sortir als crèdits, assistir a la preestrena o participar directament en la producció fent de figurant.

El paisatge de Don Distruf es presenta singular, amb un propietari i recepcionista amargat, una dinàmica netejadora i nou hostes entre els quals hi ha de tot, com ara un maniàtic inspector de salubritat, dues atractives estudiants, un model, un fotògraf bohemi, una parella que ha quedat per trobar-se per primera vegada després d'haver-se conegut per les xarxes socials, o un matrimoni que va a la ciutat a veure la filla. Aquests intèrprets són: Isaac Baró, Núria Caballol, Jordi Villacampa, Gabriel Solans, Marc Nájera, Maria Odina, Aitana Giralt, Maria Pastells, Anna Cirera, Toni Vilchez. La majoria provenen del món del teatre i de l'animació infantil i s'han entusiasmat amb la sèrie, segons els directors. A la producció s'hi han implicat també empreses i professionals de la ciutat, que s'encarregaran del vestuari o del maquillatge.

Fruits de planter
La iniciativa per rodar la sèrie i altres projectes ja en marxa són els primers fruits dels estudis d'audiovisuals de la UdL i del centre de producció Magical, que poc a poc comença a captar produccions i projectes nous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona