Teatre

agenda d'autor / j.b

Bertolt Brecht en una cafeteria
La companyia Arbredecabra presenta una dramatúrgia de Bertolt Brecht sota el títol de Cendres. Amb un espai eclèctic, transporta l'espectador a un viatge que no és una comèdia ni un drama, sinó la dissecció de tres ànimes errants, desvinculades del món, que es refugien l'una en l'altra amb l'esperança d'un esdevenidor millor. Cendres és una visió de la saviesa moral, on es poden cometre injustícies, però no fer-les passar per actes justos o virtuosos. La virtut de les tres protagonistes –víctimes com a dona i com a prostitutes– és una resistència raonada, lluitada amb la intel·ligència i amb la paraula.
cendres
Bertolt Brecht
Intèrprets: Joan Adrover, Laia Costa i Sílvia Martín
Lloc i dies: Cafeteria Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer de Sabadell, avui, a les 21.30 h
Maldà, ara també espai de dansa
El Círcol Maldà, tot i la seva limitació d'escenari, es presenta aquests dies (del 13 al 18 de maig) com a nou escenari per a la dansa. El programa Maldàendansa inclou estrenes de les companyies Inés Boza/SenZaTemPo i Nicolas Ricchini Company. També exhibeix peces de Laura Vilar i Miquel Barcelona, Los Moñeko, Tricotage i La Siberia Danza/Paloma Muñoz. Es tracta de peces curtes que potencien la proximitat amb el públic.
MALDÀENDANSA
Sis companyies
Lloc i dia: Dimarts, dijous i dissabte, programa 1; dimecres, divendres i diumenge, programa 2. Al Maldà
Estrafolaris i inquietants
Vuit extraterrestres vinguts del planeta Voca aterren a Barcelona aquesta primavera. Ja és la seva segona visita a la capital, després de l'estada al Tívoli el maig passat. Són els Voca People! Porten un espectacle teatral d'èxit internacional (ja l'han vist un milió de persones, segons la productora) que combina el beat box, el cant a cappella i uns increïbles sons vocals que imiten tot tipus d'instruments i sorolls. Són 8 cantants actors i no utilitzen cap mena d'efecte sonor, són una autèntica orquestra: cent per cent veus sense instruments. Fent ús només de les veus i molt d'humor, l'espectacle fa un repàs de la història musical: de la música clàssica al jazz i el rock'n'roll passant per les bandes sonores de Hollywood i els èxits més famosos. Beethoven, Little Richard, Queen, Nirvana, Michael Jackson o les Spice Girls, són tan sols alguns dels homenatjats.
VOCA PEOPLE
Voca People
Lloc i dia: Fins al 8 de juny, al Teatre Victòria del Paral·lel
FOTOGRAFIES D'ESCENA
Institut del Teatre
L'exposició, produïda per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, presenta una selecció de fotografies de Pau Audouard (1856-1919) i d'Amadeu Mariné (1878-1935), dos retratistes de galeria barcelonins, que van dedicar la seva obra a fotografiar actors i actrius de l'escena catalana durant el primer terç del segle XX. Els retrats de Pau Audouard se centren en companyies teatrals, mentre que Amadeu Mariné fotografia destacats actors i actrius, com Josep Santpere o Margarida Xirgu.Els retrats d'Audouard i Mariné van testificar la renovació i modernització del teatre català, entre el segle XIX i el primer terç del XX. Les especificitats tècniques i retòriques dels respectius registres van contribuir a reforçar una especialització professional, la de la fotografia d'escena, que avui dia segueix tenint una gran difusió i popularitat.
Lloc i dia: A la sala d'exposicions de l'Institut del Teatre
Debat: Les emocions als infants
24 edició Festival de Titelles de Gavà
Dins dels actes de la 24a edició del Festival de Titelles de Gavà, s'organitza un debat sobre les emocions en els espectacles familiars. Hi intervenen Jordi Palet, dramaturg de Farrés Brothers; Rosa Díaz, directora, actriu i autora; Joan Manuel del Pozo, professor de filosofia a la Universitat de Girona; Agnès Barba, directora de l'Escola dels Encants; Jean-Marc Matos, coreògraf de K-danse.
Lloc i dia: A la sala d'actes del Museu de Gavà, avui, a les 18 h


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia