La Schubertíada estrena orquestra i combina un programa exigent amb l'aposta per nous valors

La dissetena edició del festival comença avui a Vilabertran

La Schubertíada de Vilabertran comença quan la resta de festivals d'estiu de la Costa Brava ja són història o estan a punt de passar-hi. És dels últims però, juntament amb el Festival de Torroella, el més esperat de tot l'estiu pels amants de la música clàssica de qualitat. Aquest any, el programa de Vilabertran és de continuïtat, una circumstància que podria ser un demèrit en altres ofertes però que en aquest cas significa que continua mantenint l'altíssim nivell d'edicions anteriors. I el manté, en alguns casos, d'una manera literal. «Volem seguir la línia de presentar artistes fidelitzats, com és el cas de Matthias Goerne o el Quartet Casals, que ja són habituals del festival», explica Miquel Cuenca, secretari executiu de les Joventuts Musicals d'Espanya, una de les entitats integrades en el comitè organitzador del festival.

Concerts de debut

Una de les novetats principals d'aquest any és la inclusió d'un minicicle anomenat Concerts Debut, que es farà durant els tres dissabtes del festival i en el qual es presentaran joves promeses abans del plat fort de la jornada. «És una aposta per artistes catalans que tenen molt futur i que sovint no tenen gaires oportunitats de donar-se a conèixer», argumenta el mateix Cuenca.

A banda d'aquesta novetat, la gran fita d'aquesta edició de la Schubertíada és el concert de tancament del festival, que servirà com a presentació de l'Orquestra de Cambra de la Schubertíada, una formació que es pretén que tingui vida més enllà del festival.

El festival comença avui, a l'escenari habitual de Santa Maria de Vilabertran, amb l'actuació de la pianista georgiana Elisabeth Leonskaja (21.00 h), que està previst que interpreti composicions de Schubert, Chopin i Mompou.

El programa de concerts es completa amb la proposta gastronòmica Tastets de l'Empordà, que s'oferirà als assistents, abans i després dels concerts, preparada per l'Aula de Cuina de l'Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona