cultura

Mataró

El cartell de Santes 2013 amb figures de metall

L'autor és Pol Codina i l'obra amb les comparses amb volum s'exposarà per la Festa Major. El fotògraf escollit per retratar les Santes és Quim Puig

Molta expectació, com cada any, per conèixer tant l'autor com el cartell de la festa major. Pol Codina, nascut a Mataró el 1983, ha estat l'encarregat de fer l'obra que s'ha presentat aquest vespre davant el plenari de les Santes. L'autor ha sorprès amb un treball tridimensional on treballant el coure ha aconseguit donar forma i volum a les figures de les comparses de la festa sobre un quadre pigmentat amb acrílics i olis de colors. Segons ha explicat ha volgut fer un cartell proper, on s'hi identifiquin els més petits amb les figures, recordant el que fa vint anys va realitzar l'artista Parés de Mataró en el que també hi apareixien les figures. Codina ha explicat que ha inclòs els castellers com una comparsa i com ha volgut representar amb la T de les Santes una creu cristiana que recordi l'origen religiós de la festa. L'artista va estudiar batxillerat artístic a l'escola pia de Santa Anna i a l'escola d'art i disseny la Massana de Barcelona. Es va iniciar a l'aprenentatge de la forja en el taller familiar Serralleria March i de el ferro i altres metalls. El treball laboriós del cartell, on segons l'autor hi ha esmerçat prop de 250 hores, ha servit per fer un treball fotogràfic de tot el procés que s'exposarà per festa major. Aquest serà el primer cop que es mostrarà el quadre original als mataronins perquè puguin veure de prop les peces en volum treballades de les comparses. L'autor reconeix que serà complicat d'apreciar aquests detalls tant al cartell com a les samarretes.

Fotos pel 2014

. El fotògraf del Punt/Avui Quim Puig farà el seguiment de les Santes d'aquest any per mostrar el seu treball a l'exposició del 2014. Puig que ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional al fotoperiodisme, tant a mitjans locals com a través del diari El Punt, s'ha mostrat satisfet amb l'encàrrec. Sense avançar gaire detalls, ha explicat que el seu treball no tindrà res a veure amb les fotos que ha fet fins ara de la festa per motius de feina. El 2010 també va fer un llibre de fotografies de la festa major per encàrrec de l'editorial Arola. Puig nascut a Tordera el 1975, però resident a Mataró des de petit s'ha format a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.