La Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret, premis nacionals de cultura

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) va fer públics ahir quatre nous premis nacionals de cultura: la Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret.

El Premi Nacional de Patrimoni Cultural distingeix enguany la Fundació Vila Casas per la seva «important aposta cultural, social i educativa, que es tradueix en una filosofia de rehabilitació del patrimoni arquitectònic i visual del país». La darrera aportació que ha fet la institució que presideix el mecenes Antoni Vila Casas és la reconversió de Can Framis, al 22@ barceloní, en un museu de pintura catalana contemporània.

Eudald Carbonell ha rebut el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica «per la seva aportació subtil i reflexiva a la interpretació dels orígens de l'espècie humana, la creació d'un sistema d'anàlisi de la tecnologia prehistòrica i el reconeixement de l'antic poblament de la península Ibèrica a Atapuerca».

Els 24 membres del jurat també han decidit concedir el Premi Nacional de Cultura Popular a Bienve Moya «per la continuada tasca de recerca, difusió i recreació del patrimoni de la cultura immaterial catalana, especialment pel que fa a l'anàlisi de les llegendes, el teatre, el circ, la música tradicional i el calendari festiu». Moya ha desplegat el seu activisme en ciutats com Granollers, Barcelona i especialment Vilanova i la Geltrú.

Per últim, el Premi Nacional de Projecció Social de la Llengua Catalana aquest any és per a Octavi Serret, «per la tasca com a llibreter a Vall-de-roures, al Matarranya, a la Llibreria Serret, des d'on promou escriptors catalans, i fomenta l'edició i difusió de la literatura ebrenca i dels autors vinculats a les Terres de l'Ebre i a l'Aragó catalanòfon».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA