cultura

La Schubertíada estreny amistats

La Schubertíada de Vilabertran va arrencar ahir amb el primer dels cinc concerts amb què el prestigiós Quartet Casals anirà desgranant (ahir, avui, demà, el dia 24 i el dia 25) la integral dels quartets de Schubert, coincidint amb el vintè aniversari d'aquest festival que guanya adeptes any rere any i que té la virtut, a més, d'establir amistats estretes i duradores amb alguns dels seus intèrprets més significatius. Una de les més estimulants és sense cap dubte la que l'uneix amb el baríton alemany Matthias Goerne, que aquest any torna a la programació després de dues edicions d'absència presentant, avui mateix (21 h), un diàleg entre els lieder de Mahler i de Schumann, acompanyat al piano per Alexander Schmalcz, que els entesos qualifiquen de “repertori per a sibarites”.

Per l'any vinent, els programadors s'han assegurat també la seva participació en el festival, no en un recital, sinó en dos, un amb acompanyament de piano, i l'altre, al costat d'un arpista. De fet, el primer concert de la 20a edició de la Schubertíada va servir perquè els organitzadors avancessin la programació de l'any vinent, en què no solament destaquen la presència de Goerne i, de nou, del Quartet Casals, acompanyat, com fa dos anys, pel violoncel·lista Eckart Runge, sinó també la d'un altre convidat habitual a la canònica empordanesa, el pianista Wolfram Rieger, que oferirà dos recitals, amb les sopranos Sylvia Schwartz i Hanna-Elisabeth Müller, i la de Mojca Erdmann, una cantant que en poc temps s'ha erigit en una de les figures del Festival de Salzburg i que va enlluernar en el seu debut a la Schubertíada l'any passat. Hi haurà, a més, recitals del Quartet Apollon Musagète, la pianista Yulianna Avdeieva i la mezzosoprano Michelle Breedt. Pel que fa als concerts debut, s'han previst per a la pròxima edició els de Pau Codina (violoncel) i Jen-Paul Pruna (piano) i el del Quartet Gerhard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.