cultura

música

El Festival de Besalú s'avança a l'agost i s'obre a nous estils musicals

El festival s'inaugura dijous vinent i inclourà concerts de música clàssica tots els dijous d'agost i de flamenc, jazz, tango i fado, els dissabtes, al monestir

El Festival de Música de Besalú inaugurarà dijous vinent la seva onzena edició, que presenta algunes novetats importants: si fins ara tenia lloc entre els mesos de setembre i octubre, aquest any ha concentrat tota la seva programació durant el mes d'agost. A més, aquest festival organitzat per l'Ajuntament de Besalú i dirigit artísticament per Opus Artis, que en les seves primeres deu edicions s'havia especialitzat en la música clàssica, ara ha ampliat el seu ventall estilístic amb concert de jazz, flamenc, tango, fado i altres músiques. Els vuit concerts programats tindran lloc al ja habitual monestir de Sant Pere, del qual l'organització destaca la seva bona acústica, amb quatre concerts de música clàssica per als dijous i quatre més d'altres estils per als dissabtes, sempre a les 8 del vespre i amb una entrada de 20 euros. L'entrada del concert també dóna dret a assistir gratuïtament a una de les visites guiades especials que s'han programat els dies de les actuacions, de 7 a 8 del vespre, pel nucli antic de Besalú, sortint des de l'oficina de turisme de la plaça Major. Les quatre visites previstes són Un passeig pel call (2 i 16 d'agost), El món de Tallaferro (4 i 18 d'agost), Una nit mística (9 i 23 d'agost) i Les portes de Besalú (11 i 25 d'agost).

El concert inaugural de dijous vinent anirà a càrrec del clarinetista rus Roman Kuperschmidt i el pianista búlgar Georgi Mundrov, que interpretaran obres de Carl Baermann, J.S. Bach, Frédéric Chopin, Robert Schumann, Adolf Schreiner, Jaromir Vejvoda i Dimitri Xostakòvitx, com també música tradicional klezmer, tan oportuna dins del ric context històric jueu de Besalú.

El festival continuarà dissabte vinent amb el cantaor flamenc José Antonio Martín, conegut com Salao, que actualment està enregistrant el seu primer disc amb el guitarrista Chicuelo.

La programació clàssica també inclourà una gala d'òpera amb la soprano Marina Pacheco i la pianista Olga Amaro, el 9 d'agost; un concert del pianista John Solomons, dedicat íntegrament a Chopin, el 16 d'agost, i el duet format pel flautista nord-americà Patrick Dillery i el pianista belga Michel Wagemans, el 23 d'agost.

Pel que fa a altres estils, el dissabte 11 actuarà a Besalú el duet ben compenetrat que integren la cantant Névoa i el guitarrista Vicenç Solsona, que interpreten amb un estil molt personal clàssics del fado portuguès, la bossa nova brasilera i la copla espanyola. El dissabte 18 serà el dia del tango, amb el Contramilonga Ensemble, que formen Fabio Furia, bandoneó, i Marcello Melis, piano. El dia 25 tancarà el festival el trio 2.5.6, és a dir, la cantant Judit Neddermann (The Gramophone Allstars, Cançons de la veritat oculta), el guitarrista Ignasi Cussó i el baixista Isaac Coll. El repertori de 2.5.6 es mou entre el jazz, el soul i la bossa nova. El Festival de Besalú té l'empresa Metalquímia com a principal patrocinador i la col·laboració de la Diputació, El Punt Avui i Novara Hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA