Sons del Món proposa menús i vins triats per gaudir de la música de Maria del Mar Bonet i Manel

El festival Sons del Món, que tindrà lloc els dies 18 i 24 de juliol al conjunt monàstic de Santa Maria de Vilabertran, proposa una combinació de «música, gastronomia i enologia en un entorn de luxe». El festival, organitzat per Promo Arts, l'Ajuntament i L'Esclop, va obrir l'any passat la línia que ara reforça amb la introducció de l'enologia com un element perfectament integrat en la part musical. Roger Viusà, el millor sommelier d'Europa i el segon del món, ha seleccionat uns vins en funció de les dues actuacions principals del Sons del Món, sota el concepte Vi and music: el 18 de juliol hi actuarà Maria del Mar Bonet, i Viusà ha triat per a l'ocasió «vins de caire mediterrani però de caràcter més seriós i profund», el Blanc dels Aspres 04/05 de Vinyes dels Aspres i el Gneis 03 de Masia Serra, tots dos cellers del municipi empordanès de Cantallops.

El 24 de juliol hi actuarà la gran revelació del pop català, Manel, i Viusà ha seleccionat el Nívia 07 del Celler Mas Llunes de Garriguella i el Terres Negres del Celler Espelt de Vilajuïga. «Són cellers, la majoria, que són als seus inicis, que han trobat la seva melodia, el seu so, la seva música per seguir endavant. Són vins amb ritme, amb els peus a terra, i d'harmonia alegre, d'elaboracions tècniques però que conviden al que nosaltres anomenem gresca i xerinola», diu Viusà.

Cuina d'autor emergent

Els concerts tindran lloc a la plaça del Fort, amb capacitat per a 400 persones assegudes. Les entrades de Bonet costen 18 euros, amb el CD Raixa de regal si es compren anticipadament al web www.sonsdelmon.cat, i les de Manel, 15 euros (anticipades) i 18 euros. Abans i després del concert es podrà sopar a l'hort del Prior (100 comensals), amb la nova cuina d'autor dels restaurants Amiel-Molins (dia 18) i Carles Antoner (dia 24) i un preu de 15 euros, sense beguda. Les copes de vi se serviran a 2 euros en el sopar i durant el concert (la copa de vidre amb un disseny especial, inclosa amb el sopar, costarà 3 euros durant l'actuació). A més, el concert de Bonet anirà precedit d'una actuació curta de Xavi Lloses i l'Escolania de la Quadratura del Cercle, i el de Manel tindrà com a teloners Scotch et Soffa. Després de l'actuació principal continuarà la música a l'hort del Prior amb Carles Bech Jazz Quartet (dia 28) i Azimuth Jazz Quartet (dia 24).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA