cultura

Planter de carrer

Vila-seca inicia avui l'edició amb “més personalitat” de la Fira de Música, un festival expert en la descoberta de nous talents

El festival té com a reclams Albert Pla, Maria Coma, Joe Crepúsculo, Natxo Tarrés i Txarango

Pocs dels 49 grups i artistes que des d'avui i fins al diumenge vinent actuaran en un dels 43 concerts programats en la 13a Fira de Música al Carrer de Vila-seca són coneguts per al gran públic. No és pas un afany d'elitisme, sinó l'expressió de la raó de ser d'aquest festival, que l'any passat va atreure unes 20.000 persones a aquesta població del Tarragonès: unir professionals i públic en la tasca de descobrir els talents musicals del futur.

Per aquest gran planter que desfila pels carrers i places de Vila-seca han passat en les últimes edicions propostes com ara Manel, Els Amics de les Arts i Mishima. Les descobertes d'aquest 2012 sortiran d'una llista elaborada a partir de més de 700 candidats que es van interessar a participar en la fira, i que han seleccionat els organitzadors juntament amb un comissariat puntual format per músics catalans (membres de Love of Lesbian, Tokyo Sex Destruction i Joan Colomo). En les pròximes edicions, aquesta funció de suport correspondrà a mitjans especialitzats i a les discogràfiques. “Amb això hem aconseguit l'edició amb més personalitat”, va celebrar Kike Bela, director artístic de la fira.

La tretzena edició de la fira, però, fa servir també reclams com ara Albert Pla, Txarango i Joe Crepúsculo, que actuaran aquesta nit, i Maria Coma, Polock, Natxo Tarrés i Joan Dausà, que ho faran demà. El capítol de noves apostes l'encapçalen grups com ara Mates Mates i Pegasvs (que actuaran aquesta nit), Salao (que farà el concert inaugural) i Les Sueques, que tocaran demà. El gospel de l'Ol'Green tancarà diumenge la fira, que demà també inclourà un espectacle infantil d'Esperit! i una mostra conjunta de discogràfiques alternatives catalanes, el Tàntrum#1.

El públic que vulgui posar encara més l'accent en la seva tasca de descobridor de tendències tindrà aquest any un nou instrument: la targeta FiM, que, per dos euros retornables, dóna accés als espais tancats on tocaran les propostes més creatives. Allà es trobaran amb els professionals del sector acreditats, que han superat els 200 de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA