cultura

Distingits per la Generalitat

L'artista Josep Lloveras, el periodista Robert Roqué i la Societat Coral Erato rebran la Creu de Sant Jordi 2012

També han estat guardonats Jaume Plensa, Isona Passola, Lluís Bassat i Banc d'Aliments

El pintor i escultor cassanenc Josep Lloveras, el periodista musical i promotor cultural garrotxí Robert Roqué i la figuerenca Societat Coral Erato són algunes de les personalitats i entitats reconegudes aquest any pel govern de la Generalitat amb les creus de Sant Jordi. Així ho va acordar ahir el Consell de Govern, que també ha decidit que l'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 20 d'abril que ve al Palau de la Generalitat. En total s'han guardonat 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l'àmbit cívic i cultural.

Josep Lloveras i Feliu (Cassà de la Selva, 1922) rebrà a l'edat de 90 anys la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva obra artística. Entre altres mèrits, a més de la seva producció, Lloveras ha destacat per la seva tasca com a gran dinamitzador cultural al seu poble natal. Per la seva banda, Robert Roqué Jutglà (Olot, 1943) ha estat distingit per la seva trajectòria en el món de la cultura popular i tradicional, singularment en l'àmbit del sardanisme. Ha dirigit la revista Som, va ser gerent de Presència, crític de sardanes al Punt Diari i ha escrit diversos llibres sobre aquesta dansa. Pel que fa a la Societat Coral Erato, celebra el cent cinquantè aniversari dedicada inicialment a la pràctica del cant coral i vinculada a la Federació de Cors de Clavé. Actualment, està conformada per disset seccions de signe cultural, social i esportiu que contribueixen a la dinamització de la capital de l'Alt Empordà.

40 creus de Sant Jordi

De la resta de les quaranta creus que enguany s'han atorgat, destaquen les que rebran l'artista Jaume Plensa, el publicista Lluís Bassat, el fotògraf Eugeni Forcano, la productora de cinema Isona Passola, el gastrònom Colman Andrews, el dissenyador industrial Rafel Marquina, l'actor de teatre, cinema i televisió Paco Morán i els empresaris Francisco Martín, Eduard Castellet, Casimiro Molins i Josep Maria Ventura. De les entitats, destaquen les fundacions Banc dels Aliments, Blanquerna, la Passió d'Esparreguera, Conservatori del Liceu i la Lira Vendrellenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona