cultura

Sota el ‘Sol, solet' jamaicà

The Penguins porta aquesta tarda al Black Music Festival el seu concert familiar en clau de ‘reggae'

The Penguins actuarà a les 5 de la tarda al Teatre de Sant Narcís, amb una entrada de 3 euros

The Penguins va néixer fa cinc anys a Sant Feliu de Llobregat com un grup de reggae i ska. Un dia van anar a celebrar Santa Cecília, patrona de la música, amb un concert en un col·legi i, en comptes d'oferir el seu repertori habitual, amb temes propis i versions de clàssics jamaicans, van decidir adaptar al seu estil cançons infantil, populars i tradicionals catalanes com ara Sol, solet, Joan Petit, La lluna, la pruna, Cargol, treu banya, La masovera, Baixant de la font del gat, Puff, el drac màgic, Si tu vas al cel i Senyor Ramon. I aquella primera vegada els va anar tan i tan bé que s'ha acabat convertint en un projecte paral·lel i en un disc titulat Reggae per a xics, que avui The Penguins presenta en un concert per a públics de totes les edats, que tindrà lloc al Teatre de Sant Narcís, de Girona (17 h, 3 euros) dins del Black Music Festival. Són onze músics, amb una secció de vent de cinc instrumentistes, que es disfressen i ofereixen un espectacle molt divertit i dinàmic d'una hora i quart de durada, que s'obre amb La cuina del reggae, en què presenten els diferents instruments vestits de cuiners. Fins i tot tenen un dossier pedagògic perquè els nens es preparin abans de les seves actuacions en escoles. El dossier es troba al web www.reggaeperxics.com, juntament amb jocs, vídeos, coreografies i karaokes. El CD també té una presentació molt acurada, amb retallables i altres al·licients per a la mainada. “En els nostres concerts, acaba tothom ballant, els pares els primers. Hem fet un disc realment per a tots els públics, també per als seguidors del reggae i el ska”, diuen The Penguins, que també preparen un nou disc per adults i aquesta mateixa nit oferiran un altre concert a Molins de Rei.

Freak Power, a la Mirona

El Black Music Festival continuarà aquesta nit a la Mirona amb un concert de la banda britànica Freak Power i els francesos Syncopera (22 h, 16 i 20 euros). Fundat a mitjan anys noranta per Norman Cook (Fatboy Slim), Jesse Graham i el trombonista i cantant Ashley Slater, únic supervivent de la formació original, Freak Power proposa una potent fusió d'acid-jazz, soul i funk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva