cultura

Montblanc / Ascó

Música al Camp i l'Ebre

Montblanc i Ascó s'han convertit en els escenaris principals del cap de setmana

La primera edició de l'Ascó Summer Festival va deixar un bon gust de boca al públic que hi va assistir

L'Acampada Jove acaba la tercera edició a la Conca de Barberà amb la garantia de poder-s'hi estar quatre anys més

Els concerts i festivals de música marquen, normalment, l'agenda estiuenca. Aquest cap de setmana no n'ha estat cap excepció. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre hi han tingut lloc, respectivament, l'Acampada Jove, a Montblanc, i el Summer Festival, a Ascó. L'Acampada que vincula la lluita política amb la música, organitzada per les JERC, va començar dijous, i es va acabar ahir amb l'actuació de Dept, Lax'n Busto, Dr. Calypso, Moderna City Ramblers, Brams i Balkatalan Experience. Per l'Espai Independència, dies abans, hi van tocar grups com La Gossa Sorda i Bongo Botrako, el dijous, i Els Pets i La Pegatina, el divendres.

Els de Constantí van tornar a actuar dissabte, a l'Ascó Summer Festival. Es tracta de la primera edició d'aquest certamen que va començar divendres amb Celtas Cortos. Dissabte el cartell va aplegar una àmplia varietat de grups. A Ascó, a més dels Pets, hi van actuar Melendi, Malú, M-Clan, La Guardia i El Pulpo. Es tracta d'un festival en què es vol agrupar “el que més sona a la ràdio”. De fet, en l'organització, es van mostrar convençuts que propostes tant diverses com les que figuraven al cartell de l'Ascó Summer Festival, “comparteixen un públic afí”. Van definir el festival com una oportunitat per gaudir de tots aquest grups d'una sola tirada en una nit d'estiu. Com que la voluntat del festival de la Ribera d'Ebre és consolidar-se, es va habilitar una zona d'acampada propera a l'escenari dels concerts.

A Montblanc, l'Acampada Jove ja s'hi pot considerar un festival consolidat. La tercera edició s'ha celebrat a la capital de la Conca de Barberà, i l'alcalde, Josep Andreu, va anunciar ahir que l'Ajuntament i les JERC han signat un conveni per mantenir-la a la vila ducal durant quatre anys més. A més, pel que fa al públic, les previsions aspiraven a superar els 25.000 assistents de l'any passat. L'anunci es va fer ahir a la tarda, mentre alguns campistes feien la migdiada a les tendes o passaven la tarda a l'ombra de les muralles montblanquines. A la plaça Major, s'hi va celebrar l'acte polític central. El va encetar Josep Andreu, que va declarar que “estarà a la primera línia de foc del moviment independentista”.

A continuació, va parlar Pello Urizar, portaveu de Bildu i secretari general d'Eusko Alkartasuna. Després d'un “bona tarda Catalunya” que va arrencar els primers aplaudiments del públic, es va disculpar per no sentir-se capaç de parlar en català tot i que l'entén. Urizar es va acabar de ficar el públic a la butxaca declarant que li encantava ser a l'Acampada perquè se sent partícip del que s'hi fa. “El que ens uneix [tant a bascos com catalans] és un problema comú que es diu Espanya” va sentenciar Urizar, afegint-hi que “per solucionar el problema ens necessitem els uns als altres”. Joan Puigcercós, el president d'ERC, va prendre la paraula després del portaveu basc, i va posar en relleu la necessitat de tenir un estat independent.

16
Anys són els de l'Acampada de Montblanc amb garantia d'estar-se-n'hi 4 més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid