cultura

Sis mil persones en la primera nit de l'Acampada Jove

Montblanc es converteix per uns dies en capital dels Països Catalans amb aquest festival de referència

El projecte es desenvolupa gràcies al treball desinteressat d'uns cinc-cents militants de les JERC

Més de sis mil persones van assistir a la primera nit de concerts de l'Acampada Jove, un festival de referència dels Països Catalans que durarà fins diumenge i que se celebra a Montblanc (Conca de Barberà).

Gerard Gómez del Moral, director de l'Acampada Jove, es declarava satisfet amb la resposta del públic: “L'inici d'aquesta edició del festival ha estat immillorable, tant per la festa que hi va haver durant tota la nit com per l'afluència d'un nombrós públic amb moltes ganes de passar-ho bé i fer-se sentir, cosa que ens fa preveure que enguany l'Acampada serà, novament, tot un èxit”.

En la primera sessió de concerts, Bongo Botrako, un dels fenòmens de moment, i La Gossa Sorda, amb el seu ska punk combatiu, van ser els grups més destacats de la vetllada. També l'alemany Dr. Ring Ding, un referent de l'ska i el reggae a escala internacional, va ser un dels plats forts de la primera vetllada nocturna. La resta de sessió, la van completar les actuacions dels guanyadors del Música Jove celebrat en l'Acampada de l'any passat, The Skaparates; els irreverents The Locos, carregats de sorpreses, i els Búhos, que van tancar la festa d'obertura.

Ahir, segon dia del festival, l'agenda va incloure la taula rodona Enfrontar-nos a la crisi, una xerrada sobre música i reivindicació, i la tertúlia sobre el País Valencià i el tancament de TV3. Paral·lelament, la plaça Major va ser l'escenari de la final del Música Jove, un concurs musical per a grups novells dels Països Catalans, amb la participació de set bandes.

Ahir a la nit, a la zona de concerts coneguda com a Espai Independència, hi havien d'actuar Xeic!, Els Pets, Txarango, La Pegatina, Strombers i Miquel del Roig.

Els organitzadors estimen que, quan acabi el festival, més de 25.000 persones hauran passat pels diversos espais de l'Acampada Jove i que se superarà l'afluència de públic de l'any passat.

LA FRASE

L'inici del festival ha estat immillorable, i això ens fa pensar que l'Acampada tornarà a ser un èxit
Gerard Gómez del Moral
director de l'acampada jove

LA XIFRA

25.000
espectadors
hi va haver en l'edició de l'any passat, una xifra que els organitzadors confien que se superarà.

Avui Lax'n Busto i Brams són les propostes estel·lars

Lax'n Busto, que celebra el seu vint-i-cinquè aniversari, i Brams, que torna a l'escenari després d'estar un temps allunyat del directe i que presentarà el seu nou disc, són algunes de les propostes més destacades de la jornada d'avui. Els organitzadors estan molt contents per la presència de Brams, perquè “es tracta d'un grup reivindicatiu i compromès, i encaixa molt bé amb la filosofia de l'Acampada Jove”, expliquen els organitzadors de la setzena edició de l'Acampada, que ja acumula nou anys de festival a Arbúcies, on va començar el projecte, quatre anys a Sant Celoni i tres anys a Montblanc. Aquesta producció, que combina la política i la cultura musical i tradicional, va ser ideada per les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC). Prop de cinc-cents militants d'aquest moviment independentista treballen desinteressadament com a voluntaris en la concepció del festival. “L'única via de finançament que tenim són les entrades i la recaptació del servei de bar”, expliquen els organitzadors, que insisteixen que, sense la feina de voluntariat que fan, el festival seria inviable. Els responsables de l'Acampada Jove volen fer accessible a tothom el festival, i han fixat en 24 euros el preu del tiquet d'un dia i en 55 euros l'abonament per a tots els dies si la compra es feia a la taquilla.

A més dels concerts nocturns en què també actuaran Dr. Calypso, Modena City Ramblers i Balkatalan Experience, avui també es parlarà del procés de pau al País Basc i es faran tallers de malabars. A les sis de la tarda, l'espai La Plaça serà el marc de l'acte polític central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA