cultura

El Masnou

Enyorant l'envelat

El festival de teatre còmic Ple de Riure del Masnou es veu obligat, a causa de la crisi, a prescindir del seu element més característic

El cicle compleix 15 anys

Motius pressupostaris han obligat a prescindir enguany del popular envelat

La crisi no perdona. Aquest moment tan salvatge no hi entén ni de salut ni d'ensenyament ni tampoc de símbols, i dia a dia, les retallades van afectant més sectors i més àmbits. Evidentment, un dels festivals amb més ressò i més consolidats de la comarca –el Ple de Riure del Masnou– tampoc se n'ha pogut escapar i ha vist com aquest any el seu element més simbòlic, i també el més acollidor i entranyable, no es podia instal·lar davant del baixador d'Ocata: l'envelat.

Però lluny de desanimar-se, l'organització del festival –els incombustibles Chapertons i l'Ajuntament del Masnou– han decidit tossudament muntar la quinzena edició del Ple de Riure reinventant-ne l'encaix. Dit i fet, com a substitut de l'envelat, l'espai de Ca n'Humet serà el que veurà els espectacles de pagament –preus unificats de 10 euros cadascun– tot i que té una capacitat bastant més reduïda. L'organització, però, no ha volgut renunciar a la platja com a espai propi del festival i s'hi muntaran dos escenaris: un a l'altura del torrent de l'Ase i l'altre just on hi havia el popular envelat. Amb tot això, aquesta quinzena edició del festival també oferirà un gran ventall d'espectacles gratuïts amb els carrers del municipi i la platja com a escenaris.

El Ple de Riure 2011 arrencarà com sempre al Mercat Municipal dimarts 19 de juliol. Aquella nit hi haurà una de les novetats del cicle: una projecció de cinema mut amb música als jardins de Can Malet, un espai que s'estrena en aquesta edició. A partir d'aquí es veuran prop de 25 propostes que pretenen unir diverses arts (pallassos, malabaristes, acròbates i músics) sempre sota el paraigua de l'humor i el bon ambient. El dia 20 es viurà el primer espectacle de pagament a Ca n'Humet amb la companyia Les Acrostiches i en un dels escenaris de la platja s'hi farà el muntatge de The Chipolatas, que repetiran l'endemà a la plaça Marcel·lina Monteys. Els monòlegs de Godoy –dirigits per Andreu Buenafuente i amb guió de Berto Romero– seran a Ca n'Humet el divendres 22. Aquest mateix dia, a l'escenari la Mar de Riure actuarà un altre dels plats forts: el Guardiola de Crackòvia, Pep Plaza. La darrera jornada, la de dissabte, oferirà un dels espectacles estel·lars d'aquesta edició: el muntatge d'Ennio Marchetto. Un altre dels canvis d'aquesta edició seran els focs artificials, ja que enguany passen a la darrera jornada quan tradicionalment sempre servien per obrir el Ple de Riure. “Apostem per mantenir el festival malgrat que hagi disminuït el pressupost i no tinguem l'element estel·lar com és l'envelat”, assumeixen els Chapertons, que tot i aquest fet prometen lluitar per tal de recuperar aquest símbol de cara a properes edicions. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Oliveras (ERC), considera molt important “la consolidació d'aquesta proposta després de 15 anys”. I és que la crisi ha fet que dels 200.000 euros destinats al Ple de Riure –mitjançant diverses aportacions d'arreu– s'hagin vist acotats a 130.000 euros. Això sí, com que hi ha ganes de celebració, s'estan repartint llençols commemoratius de l'efemèride perquè siguin penjats als balcons del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda