cultura

El Masnou

El Fascurt elimina les projeccions a La Calàndria

L'elevat preu del lloguer de la sala i la retallada d'aportacions de patrocinadors fan que les sessions es concentrin a la platja i a Ca n'Humet

La novena edició del festival de curtmetratges Fascurt començarà demà al Masnou amb una novetat important: serà el primer cop que no es projectarà a La Calàndria. L'elevat preu del lloguer de la sala i les retallades pressupostàries han estat els motius principals que han empès els organitzadors a prendre aquesta decisió. “Ha baixat l'aportació dels patrocinadors i hem preferit prescindir de la sala abans de rebaixar la qualitat tècnica i artística”, explica Sílvia Pons, organitzadora del certamen, que impulsa l'entitat Akonga. Així, les sessions d'aquesta edició es concentraran a la platja d'Ocata i a Ca n'Humet, on es projectaran les obres fora de concurs.

Menys films

L'organització ha rebut 225 curtmetratges –un centenar menys que l'any passat–, dels quals n'ha seleccionat uns 25 dins de les categories de Ficció, Xperiment Visual i Undercurt. S'espera que hi assisteixin unes 3.000 persones en els tres dies que dura el festival.

LA XIFRA

225
obres
ha rebut l'organització d'aquest festival de curtmetratges del Masnou.

Classe magistral de guió

Una de les activitats destacades d'aquesta edició del Fascurt és la classe magistral de guió que dissabte impartirà Helena Mas-Peypoch. “Volem que la formació sigui una de les parts importants del Fascurt”, explica Pons. Fora del concurs, el festival celebrarà per segon cop consecutiu el cicle especial dedicat a la dona amb la projecció, divendres, de la pel·lícula Elisa K, de Judith Colell i Jordi Cadena, que va estar nominada a un premi Goya; a més, en l'habitual secció Del curt al llarg es passarà el film El vuelo del tren, de Paco Torres. D'altra banda, els autors masnovins i de la resta de la comarca continuaran tenint un espai especial en el Telescopi, dissabte a les onze de la nit a la platja d'Ocata. Pel que fa a la música, Three Amigos Djs actuaran divendres i Balkatalan, dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES