Cultura

La música sona amb l'estiu 2011

El Sonar vol superar aquest cap de setmana els 84.000 visitants de l'any passat

L'Acampada Jove presenta un cartell amb Els Pets, La Pegatina i Lax'n'Busto

A punt d'iniciar l'estiu del 2011 ha començat ja la temporada de festivals musicals, que aquest any porta concerts molt diversos arreu dels Països Catalans.

Just a les portes de l'estiu ja està en marxa el Festival Sonar de música electrònica, que se celebra a Barcelona des del passat dijous i fins aquest diumenge, 19 de juny, amb el repte de superar les 84.000 persones que hi van assistir la passada edició.

El festival ha traspassat regularment les fronteres estatals des del 2002 i ha viatjat a Londres (cita anual des de 2002), Nova York, Buenos Aires, São Paulo, Seül, Frankfurt, Chicago i Tòquio, entre moltes altres destinacions. Entre el cartell d'enguany s'hi troben Underworld, Battles, Seefeel i Atmosphere, entre d'altres.

Música i molt més

El multidisciplinari Festival Grec de Barcelona és la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ. El Grec ha esdevingut amb els anys no només una important atracció cultural de l'estiu barceloní, sinó també una referència al calendari europeu de festivals. La seva missió és donar suport a la producció local i mostrar algunes de les millors creacions dels col·lectius i artistes catalans.

Entre les actuacions musicals programades destaquen les de Goran Bregovic, Alva Noto i Ryuichi Sakamoto.

Des del 2009, el Grec Festival de Barcelona treballa conjuntament amb el Festival d'Avinyó, el Festival d'Atenes-Epidaure i el Festival Internacional de Teatre d'Istanbul, amb els quals forma la xarxa Kadmos. El festival se celebra des del passat 17 de juny fins al 31 de juliol.

A Vilanova i la Geltrú, els dies 1, 2 i 3 de Juliol es prepara el Faraday festival amb el seu característic cartell de música independent. El Faraday va sorgir al 2004 a la capital del Garraf i va ser escollit al 2007 com un dels millors festivals estiuencs. Entre els artistes que hi actuen enguany hi ha Espanto, Les Aias, The Bluetones, DJ Niño, Emilio José i Supercola.

Música i independència

També aquest juliol se celebra la setzena edició de l'Acampada Jove. Es tracta d'un festival de música dels Països Catalans que organitzen les JERC (Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya) des de 1996 i de caràcter independentista.

Alguns artistes que hi participaran són Els Pets, La Pegatina, The Locos i Lax'n'Busto. Aquest any la festa es consolida a la vila de Montblanc amb la tercera edició consecutiva que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de juliol.

Per la seva banda, el Festival Internacional de Benicàssim es un festival de música pop i electrònica que es duu a terme cada estiu des de 1995 a la localitat de Benicàssim, a tocar de Castelló de la Plana. Al FIB s'hi poden veure grups de música independent, pop, rock, música electrònica i d'altres tipus. A més s'hi duen a terme altres activitats relacionades amb el teatre, la moda o el cinema. El cartell d'aquest any el formen grups com The Streets, The Strokes, Arctic Monkeys i Arcade Fire. També hi actuaran els mallorquins Antònia Font i els catalans Hidrogenesse.

Festivals a l'Empordà

El Festival Castell de Peralada, del 15 de juliol fins al 15 d'agost, dedica la seva atenció a recitals de gran veus, òperes, espectacles de música i teatre, dansa, jazz, concerts de música pop, concerts de cambra i espectacles familiars. Els artistes a destacar són Joan Manuel Serrat, Montserrat Caballé, Plácido Domingo i Rosario.

Des del festival es dóna suport als compositors i artistes encarregant-los partitures i projectes, que enriqueixen el conjunt cultural del nostre país. Aquesta filosofia és la que ha fet possible que Peralada gaudeixi d'un prestigi reconegut internacionalment.

Per la seva banda, el Festival de Cap Roig és un espectacle musical que se celebra a Palafrugell cada estiu des de fa 11 anys. Enguany se celebra del 15 de juliol al 21 d'agost als Jardins Botànics de Cap Roig i és la primera edició en què l'habitual patrocini de Caixa Girona ha passat a ser exercit per La Caixa.

El Festival viurà la jornada inaugural el divendres 15 de juliol amb l'actuació de la banda Chicago. Altres actuacions programades son les de Josep Carreras, Sting i Manel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona