cultura

La Setmana per la Llengua comença aquest dissabte

Unes nits de poesia, teatre, cinema i concerts per demostrar la resistència de la llengua catalana a la Catalunya del Nord

La Setmana per la Llengua és una manifestació cultural que té com a objectiu desenvolupar la creació artística d'expressió catalana a través de la poesia, el teatre, el cinema i la música.

Aquesta setmana cultural s'estendrà entre el 12 i el 19 del febrer. Hi haurà una vetllada de poesia amb obres i participació de Gerard Jacquet, Renada-Laura Portet, Coleta Planas i Jaume Queralt, entre d'altres (a Perpinyà); teatre amb la veterana companyia Grup Font Freda (a Elna); cinema amb la projecció de Pa negre, film català en versió original amb Sergi López (al Castellet), i s'acabarà amb dos dies de concerts els 18 i 19 amb Bea, Blues de Picolat, Tekameli, Llamp te Frigui, etc. O sigui, un total de 14 grups repartits entre els dos dies (Illa de Tet).

La Setmana per la Llengua, creada pels Angelets de la Terra i associacions d'estudiants de la Universitat de Perpinyà al voltant de Ramon Faura, té com a objectiu enfortir els lligams entre llocs d'espectacle, associacions i artistes de la Catalunya del Nord. Segons els seus promotors, la llengua catalana n'és l'eix principal. Tot i això, els representants d'altres cultures i d'altres llengües presents al país són integrades en el projecte que vol representar així el mestissatge i l'obertura de la societat nord-catalana.

En el marc de la Setmana per la Llengua, el col·lectiu Joan Pau Giné, que reagrega una trentena de grups de la Catalunya del Nord, es proposa de renovar la proposta musical local al voltant de la llengua catalana amb artistes catalans, però també d'altres procedències, com ara l'haitiana, napolitana, cabila, escocesa, bretona, occitana o gitana.

Informacions: 06 68 89 82 71 (www.setmana-llengua.com).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín