cultura

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

El Museu Abelló de Mollet ofereix l'exposició itinerant sobre el pintor Joan Brotat

Hi serà fins al 10 d'abril, data en què marxarà a Jaén per ser mostrada a la universitat de la ciutat

El Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès s'ha convertit en la segona destinació, després del Palau Moja de Barcelona, de l'exposició La lluita per la innocència: 1946-1966, que aplega les primeres obres del pintor barceloní Joan Brotat. En aquesta iniciativa hi col·laboren, juntament amb el museu molletà, el Museu de Valls i la Fundación Rodríguez-Aguilera de la Universitat de Jaén, en un intent de rescatar de l'oblit aquest pintor tan popular de la postguerra. La inauguració que es va fer dijous va ser conduïda pel regidor de Cultura de l'Ajuntament, Dani Novo, la gerent de la Fundació Joan Abelló, Pepa Ventura, i pel comissari de les obres i crític d'art Àlex Mitrani, que, a la conferència inaugural, va explicar els motius pels quals Brotat va caure en l'oblit: “Era una persona d'origen humil i molt introvertida i, a més, tenia un gran trauma causat per la Guerra Civil, on va combatre al front d'Aragó sent un noi de 18 anys”. Per la seva part, Novo va destacar i agrair el treball de les dues associacions que treballen en el projecte: “Amb els difícils moments econòmics que passem ara és fa difícil trobar institucions que vulguin participar en iniciatives com aquesta. Per tant, és d'agrair l'esforç que fan tant el Museu de Valls com la Universitat de Jaén per difondre l'art de Brotat”.

Instants al nostre centre

L'altre punt important del dia era el lliurament de premis del concurs fotogràfic Instants al nostre centre, on els participants –nens i nenes que cursen primària en centres del Vallès Oriental– mostraven fotografies fetes als seus centres. Francisca Veras, de Les Llisses de Lliçà de Vall, va endur-se el primer premi, que constava d'una bossa amb articles del museu, una càmera de fotos digital i un sopar per a dues persones.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Jaime Blanco, estudiant en pràctiques de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.