Cultura

Els Pets entren al Top 15 estatal

La banda de Constantí lidera les llistes de vendes de Catalunya i les Illes Balears

En temps de crisi de la indústria musical, Els Pets arriben com una glopada d’aire fresc. Fa dues setmanes que va sortir al carrer Com anar al cel i tornar (Discmedi) i des d’aleshores que el dotzè àlbum de la banda de Constantí és el núm. 1 a Catalunya i a les Illes Balears. I està fent tant forat que ahir se situava en el 14è lloc dels més venuts de tot l’Estat, a poques desenes de discos del Top 10. Tot un rècord per als Pets, que amb Agost (2004) van escalar fins al 16è lloc.

Amb 1.300 còpies adquirides pels fans aquesta setmana, segons el rànquing elaborat per Promusicae, l’àlbum és a només un centenar de cedés del número 10, Como ama una mujer, de Jennifer López.

Des de Discmedi no descarten que vegem en breu Els Pets al Top 10 estatal. Amb l’inici de les jornades de signatures de discos per part de Lluís Gavaldà, Joan Reig i Felín Cáceres, esperen superar les 1.500 còpies. Ahir, per exemple, a la FNAC del Triangle de Barcelona ens deien que amb el que porten de setmana han col·locat més de 200 cedés de Com anar al cel i tornar. A Palma, on la banda també té molt d’èxit, la botiga Xocolat, la més popular, n’ha venut una trentena en set dies. “No està gens malament en els temps que corren”, ens indicaven. Tant a Catalunya com a Balears, l’àlbum d’Els Pets ha passat al davant del Papito de Miguel Bosé, líder indiscutible a l’Estat. La crisi, tanmateix, existeix, ja que aquest ven unes 6.000 còpies per setmana, quan fa uns anys n’haurien estat 20.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona