Cultura

Pepe Rubianes rebrà un gran homenatge al Palau Sant Jordi aquest dilluns 8 de juny

Buenafuente, Flavià, Joan Lluís Bozzo, Tricicle, Serrat, Manel Fuentes i fins a una vintena d'amics de la professió preparen l'espectacle

Pepe Rubianes rebrà un gran homenatge el dia 8 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona. Andreu Buenafuente, Carles Flavià, Joan Lluís Bozzo, Tricicle, Serrat, Manel Fuentes i fins a una vintena d'amics de la professió preparen aquest espectacle-homenatge per al qual ja s'han venut la meitat de les entrades que s'han posat a la venda.

Rubianes va morir el passat 1 de març a Barcelona a causa d'un càncer de pulmó. El seus amics estan convençuts que "en Pepe es mereix un Palau" i per això aquests dilluns volen omplir el Sant Jordi amb n "Pepe Rubianes som tots".

El periodista Albert Om serà l'encarregat de presentar la gala, que dirigeix Joan Lluís Bozzo i Pep Molina.

L'homenatge "Rubianes som tots" es planteja com un recorregut per la trajectòria de l'actor en format audiovisual, amb imatges inèdites de l'humorista, fragments d'entrevistes i alguns dels seus números còmics més coneguts.

L'últim a pujar dalt de l'escenari serà el grup musical Tequila, i després es farà un karaoke final, en què tots els artistes interpretaran amb el públic el número "El niño bueno".

Per la seva part, Andreu Buenafuente ha reconegut que la idea va sorgir de la necessitat d'"acomiadar-se" de Rubianes: "Ho necessito molt, estic molt tocat i trobo molt a faltar el Pepe", ha confessat.

L'acte s'emmarca en la gala anual que celebra la Fundació Pare Manel, de la qual Rubianes va ser creador i principal impulsor, participant des dels seus inicis de manera desinteressada, i que aquest any arriba a la XIII edició.

Els beneficis de "Rubianes somos todos" serviran també per subvencionar la futura Fundació Pepe Rubianes, que pretén recuperar el llegat artístic de l'humorista, format per poemes, dibuixos, diaris i fotos, i finançar una estructura de medicina preventiva a Kènia, un dels països més estimats per Rubianes.

Pepe Rubianes s'autodefinia com un actor galaicocatalà. Català, "perquè he nascut a Galícia però sempre he viscut a Catalunya. I gallec perquè he viscut a Catalunya i, malgrat tot, no hi he nascut mai".

Va néixer a Villagarcía de Arosa fa 61 anys. Es va traslladar de petitó a Barcelona, concretament a la Barceloneta. Va viure entre els pescadors i la gent humil. Per això en sabia tantes coses i podia ser autor dels seus textos sense presumir de lletraferit. La seva font d'inspiració no era a la literatura sinó al carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.