Arts escèniques

Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

El Festival Z, el festival d’arts en viu creades per i per a joves de menys de 30 anys, torna de l’11 al 14 de juliol a Girona i Salt. Un espai de diàleg professional que fomenta la reflexió al voltant de la creació escènica jove per contribuir a la seva visibilització i professionalització. La programació escènica del Festival Z 2024 acollirà 16 projectes escènics: sis espectacles acabats, tres creacions en procés i sis embrions escènics, a més de la festa-espectacle-activitat inaugural a càrrec de L’Última Merda Col·lectiu, La festa (menys) fora de lloc del Festival Z: amiga, ubica’t.

El lema Fora de lloc es posa en contacte amb els valors i missions del festival, posant l’accent en tot allò que s’esdevé fora d’escena. Com cada any, el festival tornarà a comptar amb diferents padrines, professionals estratègiques obertes a la creació jove, per generar sinergies amb les companyies convidades. Abans, però, el Festival Z sortirà al carrer en una acció festiva i reflexiva al barri de Sant Narcís de Girona. El 6 de juny a les 18 h, la cupletista Glòria Ribera i les companyies de l’edició 2024 es trobaran a la plaça de l’Assumpció per compartir de primera mà tot allò que envolta aquesta edició i per xerrar d’allò que ocupa i preocupa el sector de les arts escèniques.

A partir d’aquí, alguns espectacles que es presentaran són: Am I Bruce Lee, de Kernel Dance Theatre; Perla, de Francesca Vadell i Companyia Les Pinyes; Caterina, de Companyia La Dona Calba; Vibra!, d’Arnau Pérez; S’Albufera, de Maya Triay i Mariona Jaume, i SOT, de Daniela Brown & Eduard Paredes. Pel que fa a residències creatives i assajos oberts, hi ha Aèria, de Júlia Suñer i Joan Thió; Yo soy una fiesta, de La Resistència Teatre, i Coordenades, del Col·lectiu Atles.

A banda de la programació artística i com a trobada professional, el Festival Z també inclourà diferents activitats que permeten que durant els quatre dies de festival s’estableixin vincles i complicitats entres professionals, joves companyies i públic. Tindrà lloc el 12 de juliol, al Canal Centre d’Arts Escèniques de Salt i consistirà en una presentació lúdica i festiva de sis projectes escènics en fase de preproducció en una gala conduïda per Júlia Isern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Santa Susanna consolida la programació de petit format amb el vuitè Micròmetre

Santa Susanna
RIPOLLÈS

Cinema Transhumant gira per cinc residències d’avis amb dues pel·lícules

RIPOLL
ÒPERA

El Liceu infla de romanticisme ‘top’ el tràgic destí d’‘Adriana Lecouvreur’

BARCELONA
Emili Bayo
Novel·lista

“Tota la novel·la és plena d’homenatges i referències culturals”

Barcelona
música

L’Estadi Olímpic inicia la temporada de grans concerts

Barcelona
música

Parellop obre amb ‘Una llum al camí’ una sèrie de singles que sortiran al llarg del 2024

girona
Cinema

CIMA i l’Eram projecten vuit curts amb perspectiva de gènere

Girona
música

‘Despechá’, de Rosalía, supera els mil milions d’escoltes a Spotify

Barcelona
Cultura

Comencen les obres de restauració de la catedral de Tortosa

Tortosa