Arquitectura

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Els premiats en les diverses categories i el Premi de l’Opinió de la 26a edició es donaran a conèixer el divendres 7 de juny en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC

El jurat dels Premis d ’Arquitectura de les Comarques de Girona 2024 ha seleccionat un total de 24 projectes dels 80 que s’han presentat a la 26a edició dels guardons que, des de l’any 1997, organitza la Demarcació de Girona del

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). De les 24 obres seleccionades, 12 pertanyen a la categoria d’Arquitectures (obres de nova planta, reformes i rehabilitacions), cinc corresponen a la d’Interiors (obres on l’accent recau en el tractament de l’espai interior), dos són de la categoria Paisatges (obres en espais urbans com carrers, places... i en espais naturals, parcs, jardins...), i les altres cinc són d’Efímers (obres de durada limitada com exposicions, muntatges, escenografies.). En aquesta edició, el jurat ha estat format per Izaskun Chinchilla com a presidenta, i Anna Noguera i Silvia Blanco com a vocals; totes elles arquitectes reconegudes internacionalment vinculades a l’exercici de la professió i a la docència.

Les obres premiades pel jurat, així com el Premi de l’Opinió que atorga el conjunt de la ciutadania amb el seu vot des del portal www.premisarquitecturagirona.cat, es donaran a conèixer el divendres 7 de juny en un acte que se celebrarà a la sala Rafael Masó de la seu de la Demarcació de Girona del COAC (plaça de la Catedral, 8).

Projectes seleccionats

Per categories, els projectes seleccionats a la categoria d’Arquitectura són: Mas Auleda, a Anglès Contorns, d’Ariadna Serrano i Maria Bosch, arquitectes; Casa Indiana. Hotel 4*s, a Blanes, d’Anna Sabrià; El palau, la casa, el jardí, a Corçà, d’andrea+joan, Andrea Capilla Mónaco i Joan Martí Elias; Una nau a La Moixina (Olot), d’Arnau estudi d’arquitectura; Intervenció a la Torre de les Hores de Cervià de Ter, de Fortià Arquitectes; Cases 1922, a Rupià NordEst Arquitectura, Jordi Riembau i Miquel Rusca; Casa al Pradet, a Vilamacolum, de Clara Crous Arquitectura i Carles Torracabota Bosch; Cercle Calongí, a Calonge Sant Antoni Roger Panadès, Anna Prats i Joan Valls; Reconstruir Can Lluci, a Maià de Montcal, de Celobert cooperativa i Marcel Prats Gómez, Paula Martí Comas i Jordi Carbó Boix, arquitectes (Celobert) i Marcel Prats Gómez; Les fosques, a Celrà, de Ricard Turon; Casa 1627, a Pals, d’Harquitectes, David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó, Roger Tudó Galí; i Ca la Carolina, a Rabós d’Empordà, de Lacol i Altura Arquitectes.

A la categoria Interiors, els nominats al premi són: La Blava Va, a Palafrugell, d’Anna Sabrià; Restaurant Villa Mas, a Sant Feliu de Guíxols, d’Anna Sabrià; Equilibri restaurant, a Olot, de Bayona Studio; Rehabilitació i disseny de local a Sant Feliu de Guíxols, de Casa-Estudio Arquitectura; Centre de serveis per a la gent gran, a Maçanet de la Selva, d’Anna Prats i Joan Valls. Pel que fa a Paisatges: 7 de Silenci, a Sant Joan de les Abadesses, de PAAS.puigcorbé; Ritual, a Olot, de NUA arquitectures. I quant a Efímeres: Baldac, a Olot; 10 anys fent fanalets, a Girona; Arc Lumínic, a Olot; Joan Llor i l’Hospici, a Olot; i Raigs de llum, a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro