Música

MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

El festival Dixieland de Tarragona arribarà aquest dijous a la seva vint-i-novena edició, amb un programa marcadament de carrer, amb més de la meitat de les actuacions itinerants i en espais a l’aire lliure, que impregnaran la ciutat del jazz més tradicional i d’aquest estil “alegre i un pèl gamberro”, apunta el consistori tarragoní, organitzador del certamen.

S’han programat més de quaranta actuacions al llarg dels quatre dies que durarà el festival –fins diumenge– i es presentaran nou estrenes, entre les quals les de la banda de metalls i percussió Steam Bass Band, i del grup Gata Brass Band, amb composicions que són el fruit de la investigació i l’estudi del jazz, el funk i la música tradicional de Nova Orleans amb la influència d’altres estils, com ara el rock i l’electrònica.

El cartell també inclou l’actuació de grups tarragonins, la majoria dels qual han anat creixent al recer d’aquest festival, com ara Small River Dixie, Pixi Dixie Band, The Manouches i The Feos’ Experience, que oferiran una singular actuació que barrejarà música i gastronomia: la banda s’encarregarà d’elaborar un plat durant l’actuació amb l’ajut del públic i al final, espectadors i intèrprets degustaran les viandes preparades.

En aquesta edició el certamen torna al seu esperit original al carrer, i les places de la Font, del Rei, del Fòrum, d’en Rovellat, de les Cols, del Baró de les Quatre Torres o del Mercat cobraran protagonisme, tot i que en alguns concerts tindran lloc als barris de Torreforta, Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo.

D’entre els escenaris destacats, l’Auditori de la Diputació acollirà, entre d’altres, els concerts de nit amb bandes basades en les big band, com la Selva Big Band i la TGN Big Band; així com en les veus femenines, amb l’espectacle en femení protagonitzat per la companyia Divinas. De fet, la programació també compta amb una segona formació integrada exclusivament per dones, les Bulbalkan, una banda de metalls que arriba des de Madrid amb el seu repertori balcànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant