Llibres

SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

Una marató de contes a càrrec de Dolors Arqué amenitzarà la Diada de Sant Jordi a Salt durant el matí. Amb més de trenta anys d’experiència explicant contes, Arqué portarà fins al passeig Ciutat de Girona tres històries per a diferents cursos escolars perquè les escoles de Salt puguin fer una passejada entre les parades de Sant Jordi i descobrir un conte. Pe als alumnes més petits, d’I3 a 1r explicarà el conte En cacadevaca, a les 9.30 hores, mentre que L’escombra, adequat per als alumnes de 1r a 3r o 4t, s’explicarà a les 10.15 hores. El final d’aquesta marató de contes arribarà a les 11 hores amb la història El destí d’en Faust, pensat per alumnes de 4t.

A la tarda serà el torn de la música. A les 18 hores començarà l’actuació musical de Les Menines, un grup de versions que integren Nina Pagès i Maria Oliver i que amb una guitarra i les seves dues veus faran pujar a l’escenari cançons d’artistes de música negra com Amy Winehouse, Aretha Franklin, Alicia Keys o Stevie Wonder, però també artistes de casa nostra com Pau Vallvé, Morgan o algunes de les cançons d’Oques Grasses.

Com és habitual, el passeig Ciutat de Girona tornarà a ser l’epicentre del Sant Jordi a Salt, amb més d’una quarantena de parades que permetran gaudir de la diada. Cinc d’aquestes parades seran d’establiments professionals dels sectors del llibre i les flors. També hi haurà 35 parades d’entitats, associacions i institucions de Salt. Una de les parades serà de l’Ajuntament de Salt, que acostarà els diferents serveis que ofereix el consistori. També s’hi vendran els llibres editats per l’Ajuntament.

A més, al llarg d’aquesta setmana, la Biblioteca Iu Bohigas ha organitzat diverses activitats al voltant del món dels llibres i en el context de la proximitat de Sant Jordi. Així per exemple, dimecres es va presentar el llibre Un país estranger, del saltenc Miquel Berga o ahir es va presentar el llibre La meva història és la història d’un amor, d’Alba Sabaté. Dirigit als més petits, la biblioteca acollirà aquesta tarda, a partir de les 17.30 hores, la proposta Què és això d’un llibre, a càrrec d’Alquímia Musical, que explica què passaria si una persona descobrís una biblioteca i li agradés tant que decidís quedar-s’hi a viure. Està pensat per a infants de 3 a 6 anys i no cal inscripció prèvia.

Des del govern municipal, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, fa una crida a les escoles i ciutadans de Salt “a participar de manera activa a la jornada de Sant Jordi, passejant entre les parades i fent bona amb la tradició de regalar roses i llibres en una Diada tan única com aquesta que tenim els catalans”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Toni Vidal, també fa un agraïment a “totes les entitats del municipi que seran presents a la Diada de Sant Jordi i subratlla que mostren que el municipi de Salt és un municipi viu amb el teixit associatiu i les ganes de participar en aquesta festa tan bonica que tenim a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona