Llibres

girona

La desena edició del festival literari Mot es tanca amb més de 1.800 assistents

Amb una conversa protagonitzada pel prestigiós escriptor i cineasta francès Éric Vuillard (Lió, 1968), guanyador del Premi Goncourt 2017, s’ha tancat aquest vespre a la Biblioteca Carles Rahola de Girona la desena edició del festival literari Mot, que ha tingut lloc des del 14 de març, la primera setmana a Olot i aquesta a Girona. Entre les dues seus, més de 1.800 persones han assistit a les dotze converses i dos ‘ver-mots’ programats, que han reunit una quarantena d’autors i autores de diferents orígens nacionals i estilístics, per parlar de les diverses formes literàries del jo. L’escriptor i professor Xavier Pla, autor de la recent biografia de Josep Pla, ha estat el comissari d’aquesta edició, presentada amb el lema Des de dins. La literatura i el jo.

Les directores del Mot, Judit Badia i Glòria Granell, han destacat que ha estat “una edició amb un contingut excel·lent que ha explorat i reflexionat entorn les múltiples mirades del jo. S’ha tractat el tema a partir de converses que s’han complementat gràcies a la mirada del comissari, Xavier Pla. Una edició, que ha estat el colofó perfecte d’aquests 10 anys de festival, i que mostra com el Mot s’ha consolidat com a referent del sector, comptant amb una complicitat plena per part del món editorial, llibreries, biblioteques, autors i autores, i ciutadania.”

A més de la conversa final entre Vuillard –que està preparant una novel·la sobre el paper dels espanyols en la conquesta d’Amèrica, titulada Los conquistadores també a l’edició francesa– i la periodista Anna Guitart (Del jo al nosaltres), el Mot 2024 s’ha tancat avui amb un ‘ver-mot’ que, al migdia, ha reunit al parc de la Guingueta (Fontajau) Adrià Pujol, Vicenç Altaió i Blanca Llum Vidal, moderats per Sebastià Portell per parlar sobre El jo-ull. Les sessions han tornat a la tarda a la Carles Rahola amb una conversa entre Julià de Jòdar i Júlia Bacardit (El jo al dia), amb Álvaro Muñoz com a moderador.

A més de les converses destinades al públic adult, també cal destacar altres activitats que s’han portat a terme en el marc del festival com ara el Mot Escoles i el Motins, en els quals han participat 280 alumnes de centres educatius d’Olot i Girona.

Per celebrar el seu 10è aniversari, el Mot ha posat a la disposició de tothom les gravacions en vídeo de les 150 converses, protagonitzades per 383 autors i intel·lectuals de referència d’arreu del món, que han tingut lloc al festival des del seu naixement. Les converses es poden veure íntegrament al canal de Youtube oficial del festival Mot, on estan ordenades en funció de les diferents edicions i les temàtiques que s’hi han tractat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA