Art

cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

L’Associació de Professionals de la Museologia de Catalunya (AMC) s’ha pronunciat finalment en relació a la polèmica del Museu de Disseny, després que decidís no signar el contundent manifest promogut per la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i que ha rebut el suport de quinze institucions i entitats referents de la cultura del país. El silenci dels museòlegs estava sent molt criticat pel sector. Aquest matí han penjat a les xarxes socials un comunicat, breu, en què conclouen que “caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu per comprovar que el Museu del Disseny no es desmantella i no renuncia a les seves col·leccions.”

A finals de febrer, la junta de l’ens va advertir als seus socis que no faria pública la seva posició fins després de reunir-se amb els responsables de l’equipament. Van tenir la trobada dimecres passat amb el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i amb el director de Memòria, Història i Patrimoni, Jaume Muñoz. Mentrestant, i tal com està succeint en altres reunions que manté Marcé aquests dies amb els portaveus dels col·lectius preocupats pel futur del centre, el director del Museu del Disseny, José Luis de Vicente, no va ser convocat.

En el comunicat, els museòlegs s’expliquen: “Els vam traslladar [a Marcé i a Muñoz] la nostra preocupació davant d’un projecte que, segons es desprèn de les declaracions que va emetre el director del museu, s’aspira a convertir l’equipament en un centre contemporani que donarà l’esquena a les col·leccions patrimonials”, sostenen per, seguidament, donar un parell de pinzellades del que els va transmetre Marcé: “El regidor ens va explicar que el que es pretén és actualitzar el discurs museogràfic del Museu del Disseny amb criteris menys historicistes, però sempre partint de les col·leccions. També va aclarir que el Museu del Disseny continua pertanyent a l’àrea de Patrimoni de l’Icub.” Respecte a aquest segon punt, en l’organigrama, actualitzat l’1 de març, que l’Icub té penjat a la seva pàgina web, el Museu del Disseny no apareix en la llista de museus municipals que depenen de Patrimoni.

El comunicat dels museòlegs conclou: “Atès que una de les nostres missions és fomentar la salvaguarda i l’ús social sostenible de tot el patrimoni cultural i natural, l’AMC s’oposa a qualsevol projecte que desatengui les col·leccions patrimonials dels museus.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA