Arts escèniques

festival

Arriba la tercera edició del festival Lletrescena

Lletrescena, festival dedicat al teatre i les seves connexions amb la literatura, arriba a la tercera edició. El festival, que té lloc a diferents espais de Teià, entre el 14 i el 17 de març, compta amb la col·laboració de La Perla 29, amb Oriol Broggi i Albert Reverendo com a comissaris. El lema d’aquesta edició es Escriure o reescriure per a l’escena?

La companyia La Perla 29 sovint ha portat a escena textos no escrits per al teatre, però que ha escollit per adaptar o dramatitzar, i aquesta serà la qüestió central de l’edició, a través de l’opinió d’experts i professionals de la dramatúrgia, la direcció teatral, l’escriptura i la interpretació, amb lectures dramatitzades, música i teatre fet per professionals i per amateurs de la Societat La Flor de La Palma.

A més, hi haurà itineraris teatralitzats per racons singulars del poble i es farà una trobada de conductors del projecte Llegir el teatre, amb la col·laboració de Biblioteques de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya.

Aquest any, a més, es representarà l’obra El gegant del Pi, amb què Pau Vinyals va guanyar el Premi BBVA de teatre. L’obra es podrà veure divendres 15 a les 21 h al teatre de La Palma en el marc del festival, iniciant així la gira de les cinc representacions a diferents sales del país.

Finalment, Lletrescena coincideix amb l’inici del actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre i, també, amb la campanya Cap butaca buida, a la qual s’hi han sumat amb l’espectacle familiar On vas, Moby Dick?, a càrrec del Centre de Titelles de Lleida, dissabte 16 a les 11.30 h, a la sala La Unió.

Alguns dels molts noms que participaran al festival són: Maria Barbal, Jordi Boixadós, Ada Castells, Marta Carnicero, Magí Camps, Magda Puyo, Clara Segura, Espartac Peran, Jordi Martínez, Carles Batlle, Carlota Subirós, Marc Artigau, Elisenda Guiu...

Podeu consultar el programa del festival a teia.cat/lletrescena



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència