Cultura popular

cultura popular

El Vendrell prendrà el relleu a Olot i serà Capital de la Sardana el 2026

Sant Cugat del Vallès ha celebrat aquest diumenge la cloenda de la Capitalitat de la Sardana

Sant Cugat del Vallès ha celebrat aquest diumenge la cloenda de la Capitalitat de la Sardana. Del 18 de març de 2023 fins aquest diumenge 10 de març de 2024 s’han programat una quarantena d’actes, activitats i difusió de la dansa catalana. La ciutat vallesana ara passarà el testimoni a Manresa com a Capital de la Sardana que quedarà oficialitzada amb l’acte de la proclamació el dissabte 16 de març.

Però la notícia destacada és la proclamació que s’ha fet tot just fa uns minuts i que anuncia que El Vendrell serà la Capital de la Sardana el 2026, quan agafarà el relleu a Olot, capital del 2025. La decisió l’ha anunciat el coordinador de la capitalitat de SomSardana, Víctor Sallés, a la Sala Clavé de La Unió Sancugatenca, escenari on ha tingut lloc la cloenda de la capitalitat de Sant Cugat del Vallès.

La presentació de la candidatura del Vendrell s’impulsa a partir de la proposta d’entitats que fan que la sardana estigui present a l’actualitat al municipi amb l’organització de ballades i concerts, com són Foment Sardanista, Dansaires del Penedès i la colla sardanista La Lira Vendrellenca i perquè la vila compta amb una llarga història i tradició sardanista.

Manresa, l’any 2024

Dissabte vinent es proclamarà Manresa com a nova Capital de la Sardana durant els dotze mesos següents en els que hi ha previstes més d’una trentena d’activitats amb la sardana i la cobla com a eix central. La proclamació es farà a les 18.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament en un acte institucional en el que després del pregó a càrrec de Natxo Tarrés García, músic manresà del grup musical Gossos, s’estrenarà la sardana Manresa, Capital de la Sardana de Laia Giralt Torrescasana interpretada per la cobla La Principal de la Bisbal. Tot seguit, a les vuit del vespre, a la plaça Major, tindrà lloc l’estrena de l’espectacle de gran format creat per a l’ocasió i dirigit per Dan Arisa sota el títol Espardenya de 7 vetes. La funció barreja sonoritats diverses amb la Fun Dan Mondays, la cobla La Principal de la Bisbal i la col·laboració de diverses entitats culturals de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona