Llibres

Literatura

Més participants a la 60a edició dels Premis Recull, amb 117 obres

El Teatre de Blanes acollirà diumenge el lliurament de guardons, acte en què el jurat presidit per Maria Mercè Roca desvelarà el veredicte

A Blanes ja és tot a punt perquè el cap de setmana aculli l’acte literari per excel·lència que es viu a la ciutat, la festa dels Premis Recull. L’entrega dels guardons tindrà lloc el diumenge 10 de març a les 12 del migdia al Teatre de Blanes, amb entrada lliure oberta al públic fins esgotar localitats.

Els Premis Recull, que ja han arribat als seixanta anys, són un dels concursos literaris destacats i un dels principals referents al territori gironí. Durant sis dècades, ha contribuït a la descoberta de nous valors, amb signatures tant conegudes en l’actualitat com son Montserrat Roig, Jordi Llavina, Jaume Cabré, Carme Riera i Ramon Madaula, entre d’altres.

Una altra escriptora consagrada, Maria Mercè Roca –qui va guanyar el Premi de Narració Joaquim Ruyra dels Recull l’any 1985– torna a encapçalar la presidència del jurat, que ja té enllestit el veredicte que es farà saber diumenge.

El jurat presidit per Maria Mercè Roca i compost per Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Laura Masmiquel, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca, han hagut de decidir els premis entre les 117 obres presentades pels 111 autors i autores de procedència variada. Com és habitual, la majoria provenen de Barcelona, seguits en quantia per les terres gironines, de Tarragona, València, Lleida i les Illes Balears. També n’hi ha d’Andorra i Blanes.

Per la seva banda, al Premi de Cançó en Català s’ha augmentat el nombre dels jurats. Així, hi trobem a Josep Maria Guinart, Sue Gere, Xavi Pendon, Josep Lluís Vidal i Joan Vissi. Qui continua actuant com a secretària del jurat és Maria Àngels Vázquez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA