Comunicació

comunicació

Tura Soler, entre els finalistes als XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona

El Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona han anunciat qui son els finalistes dels XVè Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El nom dels guanyadors, i també dels membres del jurat, es farà públic durant l’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tindrà lloc el dijous 29 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. La gala també es podrà seguir en directe per Televisió de Girona.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, el jurat ha seleccionat quatre finalistes, entre ells la sèrie de cròniques publicades per la periodista Tura Soler a El Punt Avui amb el títol de L’assassinat d’Isabel Ordóñez, 40 anys impune. en la mateixa categoria també han quedat finalistes Clara Pedrosa Hernàndez, per El llegat d’una casa de frontera, publicat a La Mira; David de Montserrat i Nonó, per Del Girona em desconsola al Girona m’enamora en 39 colors, publicat a La Mira; i Què se n’ha fet de...?, una sèrie publicada al Diari de Girona elaborada per vuit periodistes d’aquest mitjà.

En la categoria de millor projecte de comunicació periodística hi ha dos finalistes: Almudena Montaño India, per Els pòdcasts de les administracions públiques de les comarques de Girona. Noves fórmules de comunicació institucional, i Àngel Madrià Roura i Josep Playà Maset, per Els últims secrets de Dalí, per la importància que pot assolir aquest treball en el coneixement de la relació de Salvador Dalí i la ciutat de Figueres.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé), el jurat ha elegit com a finalistes: Ui, si aixequés el cap, de Ràdio Capital de l’Empordà; r Univers Integra, un pòdcast de La Comarca d’Olot que també es pot escoltar a diverses plataformes d’àudio; Faldilles alineades, de Girona FM; I aquesta veu?, un programa que s’emet a diverses emissores locals.

Pel que fa la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el jurat ha escollit tres finalistes: David Vega Fontquerna i Josep Anaya Grau, per Construcció d’un cinema, emès a Televisió de Girona; Jordi Altesa Cabanas i Ruth Espuny Sebastian, per Quan les bombes callen, emès per Televisió del Ripollès; i Pedro Toro Coll, per Les bruixes del futbol, emès dins el canal Esport3 de la CCMA.

En la categoria de millor fotografia de premsa, els finalistes són: David Aparicio Fita, per Maydayterrani, publicada al Diari de Girona; Dolors Gibert Viñolas, per Sequera; Jordi Ribot Puntí, per El petó. Barraques de Girona; i Toni Bilches Moreno, per Eduard Sitjas. Lutier, publicada a la Revista de Girona.

I quant a la categoria de millor informació digital, destaquen Blanes, vides arran de mar, un documental sobre la vida al mar i la seva duresa elaborat per Dolors Gordils i Jaume Ginestà, de Síntesi, i Els fets del Còrrec del Gavatx. Un episodi de la Guerra Civil a la Cerdanya, del bloc de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Glam Cooperativa de Comunicació i Disseny, per Som de Salt; Maite Oliva Alsina per Llers, el poble que va esclatar en mil bocins, un projecte de l’Ajuntament de Llers per recuperar la memòria històrica del poble; Tino Soriano, per De Banyoles, un projecte de l’Ajuntament de Banyoles i la Fundació Lluís Coromina.

I la beca...

Pel que fa a la beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, els finalistes són: Els pòdcasts de les administracions públiques a les comarques de Girona. Noves fórmules de comunicació institucional, d’Almudena Montaño India; L’orgull més tossut. 100 entrevistes sobre l’impacte mediàtic, econòmic i social dels clubs esportius d’elit de Girona», de Carlus Gay i Puigbert; La fi de la memòria escrita. De la mort del paper al TikTok. La premsa de l’Alt Empordà (1880-2019). Catàleg de periòdics, editors, redactors i impressors, d’Anna Teixidor Colomer; i La ràdio a les comarques de Girona. De 1975 al 2000, de Mateu Ciurana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA