Arts escèniques

TEATRE MUSICAL

L’adaptació del popular film ‘Los chicos del coro’ inclou noies al cor

Aquest vespre s’estrena oficialment la temporada al Teatre Tívoli, que s’allargarà fins a 21 d’abril

La producció va sumar 150.000 espectadors el curs passat a La Latina de Madrid

En aquesta adaptació de Los chicos del coro hi ha també veus femenines. És la principal aportació del cineasta Juan Luis Iborra que dirigeix aquesta versió teatral inspirada en la pel·lícula Les choristes de Christophe Barratier. El musical, que l’any passat va allargar la temporada a La Latina de Madrid amb 150.000 espectadors, preveu una notable estada a Barcelona. Aquest vespre es fa l’estrena oficial tot i que les funcions van començar el 8 de febrer. I la previsió és allargar fins al 21 d’abril. La peça, inspirada en l’impacte d’un professor de música substitut, s’ha creuat amb The producers, que justament ha marxat del Tívoli per completar la temporada a Madrid al Nuevo Teatro Alcalá a partir del 5 de març.

AMR Produce desembarca al Teatre Tívoli després de fer breus estades a l’Arriaga de Bilbao i al Calderón de Valladolid. Ambientada a la França de postguerra, el musical explica la història d’un professor de música aturat, Clément Mathieu, que substitueix una plaça temporalment d’un internat de reeducació de menors francès ple de nens orfes i problemàtics. Allà, la seva visió s’oposarà a la de l’autoritari i repressiu director, i formarà un cor que serà la gran esperança dels nens oblidats. Es tracta d’un musical amb tocs dramàtics i de comèdia que aposta per homenatjar l’educació i treure profit del poder transformador de la música en els moments més difícils. El llibret, de Pedro Víllora incorpora subtrames a la pel·lícula Les choristes (2004) i a la seva adaptació francesa al teatre (2018). També parteix de La Cage aux rossignols (1945) . El canvi més rellevant respecte la pel·lícula del 2004 és la incorporació de personatges femenins al cor i que s’ha treballat per guanyar en introspecció psicològica dels protagonistes. Les cançons passen, ara, a avançar la trama.

L’espectacle compta amb un repartiment de primer nivell amb Manu Rodríguez com a protagonista donant vida a l’icònic professor Mathieu. L’acompanya Chus Herranz, que en aquest cas es posa a la pell de Violette Morhange i Rafa Castejón, que interpreta a Rachin, l’inflexible director de l’internat. La resta del repartiment el completen Eva Diago, en el paper de professora de matemàtiques; Iván Clemente com a Pascal Mondain i Xisco González, com el bondadós oncle Maxence. Amb ells, 15 nens en escena que van ser seleccionats al càsting que la productora del musical va fer al Teatre Tívoli de Barcelona el mes d’octubre passat. Infants que ja formen part del cor de 80 joves que integren la coral de l’escola Los Chicos del Coro i que s’han preparat des del mes de novembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid