Llibres

LITERATURA

El Mot presenta el programa per a joves lectors

Éric Vuillard i Claudia Durastanti conduiran dos clubs de lectura en llengua estrangera

El Festival Mot de Girona i Olot , que se celebrarà del 14 al 23 de març, ha donat a conèixer les activitats destinades a acostar la literatura a petits lectors i al jovent fins al mes d’abril sota la denominació comuna de Primer Mot.

Per als més petits hi haurà les activitats del Mot Escoles, que a Girona s’organitza amb el Servei de Biblioteques i consisteix en una trobada amb un escriptor o escriptora de literatura infantil, del qual els infants han pogut llegir l’obra prèviament. En concret, en aquesta edició, s’hi han inscrit 500 alumnes de cicle superior de primària procedents de nou centres educatius de Girona. Els autors convidats a les sessions seran Jordi Folck, Carles Sala, Oriol Canosa, Muriel Villanueva, Roser Rimbau, Maria Carme Roca, Pep Molist i Àlex Nogués. Les trobades es faran en una de les biblioteques públiques de la ciutat i entre alumnes de diferents escoles.

A Olot, la proposta del Mot Escoles la coordina de l’àrea d’arts escèniques per als alumnes de cicle mitjà de les escoles de la comarca. Es tracta d’un espectacle teatral amb taller ofert per Marga Socias que es titula El llibre secret. Els infants van a veure un espectacle al teatre i, després, l’artista visita les biblioteques de les escoles per fer-hi un taller. L’experiència continua a través de cartes entre els infants i els personatges del llibre.

Pel que fa al Mont Ins, una activitat ja consolidada en el marc del festival, oferirà un any més una matinal literària per als estudiants de secundària d’Olot i Girona. La jornada començarà a les dues ciutat amb una xerrada a càrrec de la il·lustradora Clara Nubiola, acompanyada de l’actriu Meritxell Yanes, i després l’alumnat podrà participar en dos dels tallers que es portaran a terme en diversos espais de cada ciutat, entre els quals n’hi ha de creació poètica a partir del buidatge d’altres poemes; de descoberta (o no) del poder creatiu del Xat GPT3, o de literatura eròtica. El Mot Ins se celebrarà el 8 de febrer a Girona i el 22 de febrer a Olot.

Finalment, sota el paraigua +Mot, les entitats i associacions amb les quals el festival té complicitat organitzen activitats en relació amb el tema d’aquest any, l’autoficció, per tal que cada una de les ciutats visqui la literatura a peu de carrer i des de mirades diverses. Són activitats com ara exposicions, xerrades o clubs de lectura en llengua estrangera, a càrrec d’Éric Vuillard i de Claudia Durastanti, a més d’un concurs de poesia i textos en el format competitiu poetry slam, un espai de micròfon obert per a tothom que vulgui compartir versos, i una exposició de punts de llibre gegants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid