Cultura popular

CULTURA

Un miler de propostes a Sabadell durant la capitalitat de la cultura catalana

Amb la participació de més de 300 entitats l’Ajuntament de Sabadell té previst organitzar enguany més d’un a miler d’activitats culturals per commemora que ha estat designada Capital de la Cultura Catalana agafant el relleu de Lloret. Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en un acte al Teatre Principal per presentar la programació , que coordina l'escriptora Montse Barderi, i  en el que ha destacat que hi haurà més de 50 activitats singulars i de gran format.

Formalment l’acte d’obertura de Sabadell coma capital es farà en un acte institucional aquest dissabte també al Teatre Principal, que comptarà amb l’actuació de la pianista i compositora sabadellenca Laura Andrés, qui acompanyada de Roser Loscos al violí, presentarà el seu darrer treball discogràfic, Venus. L’espectacle inaugural, amb el lema Som cultura, som capital, es farà el 24 de febrer a la plaça de l’Argub i es podrà seguir des del Parc Catalunya. L’acte fusionarà música, arts visuals, circ, dansa, teatre i cultura popular i estarà dirigit per l’Albert Gonzalez i amb la col·laboració del periodista Plàcid Garcia-Planas. La cloenda, que es farà el gener del 2025, anirà a càrrec de l’Opera Comunitària Push, un projecte de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i la Fundació Òpera Catalunya (FOC), amb la participació de l’Escola Municipal de Música i més de 100 persones de la ciutat.

Segons el consistori es vol projectar la ciutat turísticament i culturalment, posar en valor els actius culturals de Sabadell i donar-los a conèixer , cercar complicitats i enfortir el sector de la cultura com a actiu fonamental de la ciutat. A més, es vol consolidar l’activitat cultural i creativa i generar nous esdeveniments que enforteixin la programació i transcendeixin la ciutat, però també posar al dia les infraestructures culturals, museístiques i patrimonials, consolidar la cultura com a element de cohesió social i reconèixer la cultura com a generadora d’ocupació i de dinamització econòmica.

A nivell musical hi haurà actuacions d’Antònia Font, Mushka o els sabadellencs Flashy Ice Cream a festival Embassa’t, mentre que el festival Observa, hi actuaran els sabadellencs Sergio Dalma, Albert Pla o 31 Fam. En teatre, entre altres, es donarà impuls de produccions de companyies locals com Teatre sense animals, d’Estrena Morena, i del 17 al 20 d’octubre es farà una nova edició del Festival Sabadell Escena amb l’aposta local Impost de Sang, que s’estrenarà al Teatre Principal i serà l’encarregada d’inaugurar el festival. També hi haurà espai per la dansa amb la inauguració del Festival de Dansa Metropolitana.

Pel que fa a la cultura popular, es presnetarà un aplec de la Salut renovada en la que treballen les entitats, que també inclourà una programa especial. També se celebra el 40è aniversari de la Trobada de Corals Infantils i la colla castellera dels Saballuts commemorà els 30 anys de vida.

Una activitat important de la capitalitat serà el cicle d’exposicions Sabadell es posa de moda, que comptarà amb tres exposicions successives: “Sabadell teixeix”, “Sabadell confecciona” i “Sabadell crea”, a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i al Museu d’Art (MAS).

Tota la programació es pot consultar al lloc web https://sbdcultura24.sabadell.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona