Música

MÚSICA

Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves estrenen ‘Meva’

Amb Els Pets en repòs després d’haver finalitzat la gira de 1963 el desembre passat a Barcelona, Lluís Gavaldà (cantant, guitarrista i compositor del grup) i Joan-Pau Chaves (teclats) publiquen la seva primera cançó plegats: Meva, en què Gavaldà, en un recurs narratiu marca de la casa, es posa a la pell d’una dona per denunciar els amors tòxics i possessius. “Em pregunten força perquè ho faig i la resposta exacta no la tinc, però la conclusió a què arribo és que el punt de vista femení em sol donar molta més llibertat per treballar la història”, explica, des d’Anglaterra, que és on viu des de fa temps el de Constantí, que es va proposar abordar aquest tema sense fer-lo sonar “mòrbid ni trist”. “Al final, en una mena de gir final de la cançó, la suposada víctima és qui triomfa”, hi afegeix. “S’adona que l’única manera de tenir una relació sana és sent un mateix, que és el que al capdavall et permet tenir una relació d’igual a igual amb algú.”

Després de Meva , Gavaldà i Chaves publicaran un segon single, però, encara que pugui semblar al contrari, res fa pensar que, a continuació, hi pugui haver cap disc. “Això dels discos cada vegada és més anacrònic”, lamenta Gavaldà. “Ja no és només que la capacitat d’atenció de l’oient hagi minvat i molta gent sigui incapaç d’escoltar un treball sencer, sinó també que és una feina de mesos en la qual, al final, els números no solen quadrar”.

Escriure una cançó era “el pas que mancava fer” a Gavaldà i Chaves, que van començar a tocar “com un divertiment privat” en els temps en què la pandèmia impedia concerts de gran format i que ara reprenen una gira titulada Sona la cançó amb dates confirmades, de moment, a Andorra (dissabte), el Morell (1 de març), Vilablareix (17) i Montblanc (23). “En aquests concerts estem recuperant les sensacions d’aquells primers temps en què no teníem pipes que et vigilessin les guitarres ni cap road manager que s’oferís a anar a buscar-te un entrepà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid