Llibres

literatura

Balaguer acull l’acte de cloenda de l’Any Josep Vallverdú

L’autor de ‘Rovelló’, que va complir cent anys al juliol, ha protagonitzat 212 activitats per tot el territori

El teatre Municipal de Balaguer ha acollit avui l’acte institucional de cloenda de l’Any Josep Vallverdú amb la presència de l’homenatjat; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, entre d’altres autoritats. L’acte ha consistit en una proposta artística que ha combinat teatre, música i projeccions audiovisuals, i ha servit per posar punt i final a una commemoració impulsada pel departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes, en la qual l’escriptor lleidatà ha estat protagonista i de 212 activitats per tot el territori. Josep Vallverdú va complir 100 anys el 9 de juliol passat.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha expressat el desig que “el que hem de recordar a partir d’ara és tot Vallverdú: poesia, assaig, biografies, i molt més”. Izaskun Arretxe, per la seva banda, ha subratllat l’honor d’haver treballat en la commemoració: “Qui m’ho hagués dit a mi, quan començava a llegir en català Rovelló, En Roc drapaire o Tres xacals a la ciutat, en aquesta llengua que no era la dels meus pares, que tindria l’honor i el privilegi de participar en aquest Any.”

Al llarg de tot l’any s’han programat arreu de Catalunya tot tipus d’activitats: exposicions, conferències, taules rodones, tallers i jornades pedagògiques, algunes d’elles amb la participació del mateix Vallverdú. Entre els actes més destacats, hi ha l’acte institucional d’obertura de l’any a l’auditori Enric Granados de Lleida, al mes de febrer; el bateig de dues unitats de trens a Barcelona i Balaguer, en el marc del programa Lletres als Ferrocarrils de la Generalitat, i dues exposicions: una amb el nom de Geografies Josep Vallverdú sobre els 100 anys de la vida de l’autor i els més de 300 títols de la seva obra, i una altra que porta per títol Vallverdú Horitzó, que des de l’abril d’aquest any, ha passat per més de 50 biblioteques i espais d’arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA