Música

PROMOCIÓ CULTURAL

Torna el cicle 78 RPM per al foment de la música a les biblioteques

El projecte, impulsat pel servei de Biblioteques de la Diputació , programa vint-i-quatre activitats entre novembre de 2023 i juny de 2024

Sis biblioteques de les comarques gironines participen en la iniciativa: Calonge, Castelló d’Empúries, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Sant Feliu de Guíxols

El servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del cicle 78 RPM per fomentar la música a les biblioteques de les comarques gironines. El cicle ofereix diferents activitats, com ara sessions de LP, òpera per a tothom, música i cinema, història de les bandes sonores, poemes musicats, música d’arrel tradicional i música per a infants, entre d’altres.Un total de vint-i-quatre activitats es faran a sis biblioteques de les comarques gironines entre novembre de 2023 i juny de 2024. Hi participen artistes com Marc Clos (Love of Lesbian), Sergi Carbonell (Txarango), Mariona Escoda, Cesk Feixas i Roc Casagran, entre d’altres.

El projecte 78 RPM va néixer després de detectar un descens continuat de la demanda de CD a les diferents biblioteques a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Per això, es va iniciar un replantejament de les àrees de música partint de la idea que la presència de la música a les biblioteques no pot anar lligada a la vigència d’un format concret.

Novament i per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons (amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents, tot apostant per la convivència dels suports), els espais (amb el foment de zones d’escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic) i la creació d’una xarxa d’activitats en biblioteques d’arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.

Des d’aquest dissabte, 18 de novembre, s’han programat vint-i-quatre d’activitats a sis biblioteques: Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols, Biblioteca Municipal Pere Carner de Calonge, Biblioteca Lluís Barcelona i Bou de Palamós, Biblioteca Ramon Bordas i Estragués de Castelló d’Empúries, Biblioteca Lambert Mata de Ripoll i Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia