Art

Art

El Lluís Bosch Martí “menys conegut”

La Fundació Valvi inaugura avui a les set de la tarda una exposició retrospectiva de Lluís Bosch Martí (Girona, 1940) titulada Lectures, passejos, viatges. És una mostra de “maduresa” de la seva obra compresa entre els anys 1964 i 2005 que, com diu el catàleg, escrit per Germina Bastardas: “És per tots coneguda la faceta d’agitador social d’en Bosch Martí, tant com a pintor com com a columnista, i a la seva persona s’associa una obra marcadament política i reivindicativa, pamfletària fins i tot, que tot sovint se serveix del collage com a mitjà d’expressió. En aquesta exposició hem volgut presentar una faceta menys coneguda: el Bosch Martí flâneur, el Bosch Martí viatger, que presenta una crítica més elaborada, velada sota la metàfora i una pulsió més plàstica i expressiva.” També, en opinió de gent que el coneix molt bé, com l’historiador Josep Clara, Lluís Bosch Martí és un personatge “extravertit i pluridimensional, controvertit i estimulant, un artista inclassificable que pinta, escriu i filosofa; és un defensor de la utopia popular i llibertària”. És a dir, un artista en què la personalitat i l’obra són indissolubles.

En aquest mateix sentit, el pintor Enric Marquès va deixar escrit l’any 1986, com també recull el catàleg, que la plàstica de Bosch Martí és “figurativa, de llenguatge planer i directe. El personatge pot semblar menys planer i, per alguns, una mena de missatger de qui sap quines causes. Altres el troben barroc pintant i excessiu xerrant. Els viatges d’en Lluís són multidimensionals, com correspon a la seva personalitat humana i social”.

Doncs tot això i més es pot comprovar a l’exposició que des d’avui i fins al 5 de gener es pot visitar a les galeries de la Fundació Valvi de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA