Cinema

CINEMA

L’Academia de Cine assigna com a candidat als Goya el curt ’Takbir’ del gironí Jordi Calvet

L’Academia de Cine ha designat el curtmetratge ’Takbir’ del cineasta gironí Jordi Calvet com a candidat als Goya d’aquest 2024, segons recull l’Agència Catalana de Notícies. Calvet, que ha debutat com a director amb aquest curt, assegura que la candidatura és “un somni complert” després de superar “el gran repte” de dirigir ’Takbir’ amb Octavi Pujades, Xènia Torrat i Pedro Casablanc. La cerimònia dels premis es farà el 10 de febrer a Valladolid. Amb aquesta nominació, ’Takbir’ enfila una carrera cap als Goya després d’acumular més de 80 premis en festivals i mostres cinematogràfiques d’arreu del món. Ara, Jordi Calvet assegura que ja prepara el segon curtmetratge que rodarà el mes que ve a Blanes i avança que comptarà amb un gran repartiment.

’Takbir’ s’ha convertit en el curtmetratge espanyol més premiat dels últims dotze mesos. Acumula més de 80 guardons en mostres i festivals cinematogràfics de diferents punts del món. Aquest cap de setmana té sis nominacions a l’International Filmmaker Festival de Milà i el cap de setmana següent arribarà als premis Oriana amb nou nominacions més. A més, també està nominat en festivals de Las Vegas o Viena, entre d’altres.

Una nova cita que Jordi Calvet apuntarà al calendari és la del 10 de febrer del 2024. Aquesta és la nit en què es farà la cerimònia dels premis Goya a Valladolid i on ’Takbir’ competirà en la categoria de Millor curtmetratge.

El curtmetratge ’Takbir’ es tracta d’una ficció vinculada al jihadisme. L’obra detalla la història d’un autor de thrillers que rep l’encàrrec d’una productora de Turquia per fer una sèrie de televisió sobre un grup terrorista que realitza atemptats a diverses ciutats. Sis mesos després, aquest autor veu com el grup ISIS materialitza dues de les propostes d’atemptats que havia ideat l’autor. Davant del terror que viu l’home al veure que s’ha convertit en el cervell d’aquestes operacions, decideix anar a la comissaria de la Policia Nacional per avisar-los que el proper atemptat s’hauria de produir a Madrid.

’Takbir’ és el primer curtmetratge que ha dirigit Jordi Calvet, tot i que compta amb un càsting de primer nivell. En ell hi actuen Pedro Casablanc, Xènia Tostado, Octavi Pujades, Macarena Gómez o Ares Teixidó. En aquesta producció hi ha participat la Diputació de Girona i algunes empreses gironines com Diputació de Girona i váries empreses gironines com Gin Nut, SW hosting, Aigues de Sant Aniol o Invoport, entre d’altres.

Ara, Jordi Calvet ja està treballant perquè el curtmetratge esdevingui llargmetratge. Mentre no es tanqui l’acord, el gironí ha començat a obrir altres projectes. El primer d’ells serà el proper mes de desembre, quan Calvet rodarà el segon curtmetratge a Blanes i avança que és “una història potent” amb un “bon repartiment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA