Música

Música

El cinquè FlamenGi porta grans noms del flamenc a Girona

Rocío Molina, Josemi Carmona, Alba Molina, Ana Morales, Ismael de la Rosa, Sandra Carrasco o Yerai hi actuaran del 10 al 26 de novembre

S’han programat una quinzena d’espectacles i activitats a sis ciutats gironines

El 5è aniversari del festival FlamenGi se celebrarà del 10 al 26 de novembre principalment a Girona, la ciutat on va néixer el festival ara fa cinc anys, però també a altres ciutats de les comarques gironines com Figueres, Banyoles, Celrà, La Bisbal i Blanes. Enguany el festival vol acostar-se a un públic encara més transversal i ofereix una programació més oberta i universal vertebrada en el concepte del Mestissatge.

Un dels plats forts d’aquesta edició de FlamenGi és la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, que va guanyar el Premio Nacional de Danza al 2010 i que és reconeguda mundialment com a referent de la dansa contemporània. Al Teatre Municipal El Jardí de Figueres presentarà l’espectacle Al fondo riela (Lo Otro del Uno), que és la segona part del que serà el projecte Trilogía sobre la guitarra. En aquest espectacle, Rocío Molina s’acompanya de dos guitarristes completament diferents, Eduardo Trassierra i Yerai Cortés, que entren en un diàleg exploratori de les possibilitats polifòniques de l’instrument.

El festival també comptarà amb el reconegut guitarrista Josemi Carmona, membre de Ketama, el grup capdavanter del flamenc-pop-fusió dels últims 30 anys. Actuarà al Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà amb el seu projecte de flamenc jazz on s’acompanya del contrabaixista Javier Colina i el percussionista Bandolero. Presentaran a terres gironines el seu tercer treball Vida, que ja han girat per una dotzena de països fent més d’una setantena de concerts.

La cantant Alba Molina, filla dels llegendaris Lole y Manuel, portarà al Teatre de Blanes un espectacle homenatge a aquest duet que va revolucionar el flamenc en la dècada dels 70 i que va ser un dels precursors del nou flamenc. Alba Molina s’acompanya pel pianista Álvaro Gandul per buscar una sonoritat diferent a la guitarra del seu pare, però sense perdre ni una mica d’autenticitat cap a l’essència única de Lole y Manuel.

El talent català estarà present de forma destacada amb la ballarina de Vilafranca del Penedès Ana Morales, que l’any passat va guanyar el Premio Nacional de Danza. Presentarà al Centre Cultural La Mercè de Girona l’espectacle Oklahoma en col·laboració amb Mariví Blasco (soprano) i Pedro Barragán (guitarra flamenca). Aquests tres artistes, amb diferents trajectòries i de diferents disciplines, s’uneixen en una proposta que va més enllà dels límits de la música i la dansa i que explora sense restriccions buscant constantment la bellesa.

Tampoc falten al FlamenGi joves promeses que marcaran el futur del gènere, com per exemple el duet format pel cantant Ismael de la Rosa “El Bola” i el guitarrista Yerai Cortés, que actuaran al Centre Cultural La Mercè. El duet format per la cantant Sandra Carrasco i el jove guitarrista David de Aral és un altre projecte de la nova generació del flamenc a tenir molt en compte. A l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles portaran el seu concert Recordando a Marchena en homenatge una de les veus claus del flamenc de la primera meitat del segle XX. Un altre espectacle de dansa contemporània serà el de Leonor Leal, de nou una bailaora referent que trenca amb les idees preconcebudes de la dansa flamenca. Presentarà al teatre L’Ateneu de Celrà l’espectacle De voz, un cuerpo, una peça desenvolupada juntament amb la Cía Malpelo que porta a escena un procés d’investigació sobre la relació de la paraula i el cos, la memòria física i la imaginació.

Com sempre, el FlamenGi també tindrà lloc als barris de Girona i donarà espai a artistes locals. Aquest any hi haurà un concert gratuït en horari vermut a la Plaça de l’Om a càrrec del grup de rumba gironí El Cigarrito de Después. Allà mateix, en acabar el concert, s’hi farà el tradicional dinar popular del festival.

Per a més informació i venda d’entrades: www.flamengi.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA