Arts escèniques

culturA

La comèdia, la protagonista de la programació de tardor i hivern d’El Teatre de Bescanó

Els espectacles “Cost de vida”, “Conspiranoia”, “La pell fina” i “Fitzroy” són les caps de cartell

El Teatre de Bescanó presenta la programació de la temporada de la tardor i hivern 2023. La comèdia serà el gènere predominant, on els espectacles Cost de vida, Conspiranoia, La pell fina i Fitzroy seran els plats forts del cartell. En paral·lel, el teatre també comptarà amb l’espectacle Tot l’any pot ser nadal, de Joan Pera, que habitualment atrau a una munió de seguidors.

Per la seva banda, l’obra Cost de vida, una tragicomèdia amb què Martyna Majok va guanyar el Pulitzer, és una producció de la companyia que lidera Pau Roca, Sixto Paz i La Villarroel, que dirigeix Pau Carrió i que compta amb Julio Manrique, Anna Sahun, el mateix Roca i Katrin Vankova. L’obra explica la història de dues parelles: la que formen l’Eddie, un camioner a l’atur, i la seva exdona, Ani, que es retroben d’una manera inesperada després d’un accident terrible que l’ha deixat a ella tetraplègica; i la de la Jess, una graduada universitària que es presenta a una oferta de feina com a cuidadora del John, un investigador universitari brillant amb paràlisi cerebral. D’aquesta manera, Cost de vida parla sobre la necessitat que tenim de sentir-nos estimats i cuidats i sobre les relacions d’interdependència. Durant quatre mesos que estaran juntes, la vida de les dues parelles canviarà a la vista del públic.

En paral·lel, Jordi Casanovas i Marc Angelet, són els promotors, juntament amb Velvet Events, de la comèdia Conspiranoia.El repartiment d’aquest espectacle compta amb intèrprets com Eduard Farelo i Àurea Màrquez, acompanyats de David Vert i Mia Esteve. En aquesta comèdia un grup d’amics mira de fer tornar el sentit comú a una amiga que es deixa endur per teories conspiranòiques.

La pell fina és una altra comèdia que, com les dues anteriors, ha tingut un èxit remarcable a Barcelona. Carmen Marfà i Yago Alonso són els autors d’aquesta comèdia de la factoria de la Sala Flyhard, que parla de la sinceritat, l’amistat, l’ofensa i les regles socials, protagonitzada per Francesc Ferrer, Laura Porta, Laura Pau i el banyolí Pau Vinyals, que substitueix a Biel Duran, present en el repartiment original. A més, l’obra és l’únic espectacle de la temporada inclòs en el festival Temporada Alta.

Una altre obra que també acollirà el Teatre de Bescanó és Tot l’any pot ser nadal, un monòleg de Joan Pera en el qual es posa en la pell del Senyor Scrooge, el protagonista del Conte de Nadal de Charles Dickens. El text ha estat adaptat pel dramaturg Jaume Viñas.

Titelles i música pels més menuts

El Teatre de Bescanó també ha pensat en la canalla i per això que hi ha programats tres espectacles infantils: M.A.R.E, que combina música, titlles i objectes i que és adequat per a la primera infància; La llàntia meravellosa, de la companyia Festuc Teatre. Es tracta d’espectacle molt visual, molt cuidat, amb titelles d’una factura excel·lent i magnífiques interpretacions per explicar una història molt emotiva. Finalment, la princesa del pèsol és una peça de teatre musical a càrrec de La Roda Produccions.

Música i teatre de proximitat

Per altra banda, s’oferirà l’espectacle de la gironina d’origen argentí Abril Gabriele i l’obra de teatre de proximitat Sota la catifa, a càrrec d’WC Teatre. La cantant presentarà a Bescanó en directe dels nous temes propis i una selecció dels temes soul que més han marcat la seva trajectòria musical. Gabriele, que ha actuat al Palau de la Música, al Teatre Grec de Barcelona i a la Sala VOL, s’ha format musicalment a Londres, ciutat on ha gravat diverses cançons i que ha estat font d’inspiració d’alguns dels seus temes.

Per la seva banda, Sota la catifa, dirigida per Neus Rubio, és una comèdia satírica en que les misèries d’uns veïns molt peculiars surten­ a la llum. 

Totes les entrades ja són a la venda al web d’El Teatre de Bescanó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA
música, teatre i humor

Joel Díaz obre avui el festival Límbic a Santa Coloma de Gramenet

santa coloma de gramenet
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona