Arts escèniques

ARTS ESCÈNIQUES I VISUALS

El Berdache reflexiona sobre la identitat de gènere a través de les arts

A l’Hospitalet de Llobregat es farà, entre avui i divendres, la quarta edició del Berdache [Gender Art Festival], que reflexiona sobre la identitat de gènere a través de les arts visuals i escèniques. El Centre d’Art Tecla Sala i el refugi cultural El Pumarejo seran els escenaris principals d’una programació que inclourà actuacions musicals, performances, conferències i altres activitats, com un espai obert de confluència entre artistes locals, nacionals i internacionals. El festival, que té el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet i del Districte Cultural de la ciutat, oferirà onze propostes en diverses disciplines visuals i escèniques com les de Muxx Project, l’artista cíborg Manel de Aguas, la DJ colombiana Chica Acosta, Eyibra & Oldo Erréve, la DJ i artista audiovisual veneçolana Tiyumii i Nnux, el projecte de la compositora, productora i teclista mexicana Ana López Reyes

En aquesta edició, el Berdache vertebra la seva programació a partir de la proposta de Muxx Project , un col·lectiu d’artistes que explora el gènere no binari a través del prisma de les muxes, una identitat de tercer gènere dels indígenes zapoteques de l’Istme d’Oaxaca (Mèxic), i ho fa a partir de representacions “sobrenaturals i virtuals” mitjançant avatars 3D hologràfics, el divendres 28 de juliol al Tecla Sala.

Avui el festival Berdache obrirà les seves activitats amb la taula rodona Projectes transdisciplinaris queer i postcolonials, que reunirà les artistes Lukas Avendaño, Eyibra, Óldo Erréve Nnux i Norma Mor, al Centre LGTBIQ+ de Barcelona (18 h).

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2316332-el-cerdanya-film-festival-rendeix-tribut-al-cinema-avinguda-abans-del-seu-tancament.html

2316332



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona