Música

música

La Helen presenta el seu ‘Oro negro’ i ‘Un ayayay’ a Portalblau

La cantant i guitarrista La Helen (Sant Vicenç dels Horts, 22 anys), una de les grates sorpreses que ha irromput últimament a l’escena musical catalana, actuarà avui a l’Alfolí de la Sal de l’Escala (21 h), dins del festival Portalblau , que inicia una programació que s’allargarà, a diferents escenaris del municipi empordanès, fins al 12 d’agost. La Helen actuarà avui acompanyada per les seves pròpies cordes –les de la guitarra espanyola o l’ukelele– i les del violoncel d’Irene Romo. “És un format nou. M’agrada molt mirar-me bé les coses i provar diferents formats en funció de l’espai o del pressupost”, explica La Helen, que ha gravat amb el productor Pol Prats un EP titulat Oro negro (2022) amb cinc cançons, i un parell de singles més, Una canción rota i Un ayayay, tots dos d’aquest any, com a avançaments de l’àlbum que preveu publicar a principi del 2024.

La proposta de La Helen destaca per un so que neda una mica a contracorrent i per uns textos en castellà influenciats per la poesia espanyola, sobretot per la Generació del 27. Pel que fa a la part musical, ho argumenta així: “En la meva música hi ha una barreja d’estils, perquè sempre he escoltat tant el pop més comercial i internacional com artistes més antics, per influència dels meus pares i avis, com ara Antonio Machín”. D’ara cita Guitarricadelafuente i C. Tangana. I respecte a la llengua, diu: “Jo acostumo a parlar català, però gràcies a uns professors de castellà que em van saber motivar, ara, no sé per què, intento donar un to culte a les meves cançons que només em surt en castellà”. Aquest estiu es dedicarà a completar l’àlbum, que encara no sap al 100% com serà, però sí que té clar que parlarà de “les dificultats per estimar els altres si no t’estimes a tu mateix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA