Música

L’Idilic Festival es trasllada de Platja d’Aro a Sant Feliu

Els organitzadors al·leguen “un canvi inesperat en l’acollida institucional, política i administrativa de Platja d’Aro” i l’Ajuntament diu que els informes preceptius eren negatius

La primera edició de l’Idilic Festival, que havia tenir lloc els dies 28 i 29 de juliol a Platja d’Aro, tindrà lloc finalment els mateixos dies a Sant Feliu de Guíxols. “Per motius aliens a Idilic Festival, a causa d’un canvi inesperat en l’acollida institucional, política i administrativa de Platja d’Aro després de les eleccions del passat maig, la primera edició d’ Idilic Festival se celebrarà al Guíxols Arena, un recinte que compleix i garanteix els estàndards d’excel·lència que sustenten els valors tècnics i culturals del nostre festival, a molt poca distància de l’Espai Masia Bas, espai proposat i cedit oficialment per l’Ajuntament de Platja d’Aro”, explica el comunicat que ha fet públic aquest matí l’organització del festival. El primer Idilic inclourà les actuacions de Melendi, La Casa Azul i Nena Daconte, entre altres artistes.

Informes negatius

Aquest migdia, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha fet públic un extens comunicat de resposta a l’empresa organitzadora de l’Idilic, en el qual recorda primer que el festival estava inicialment previst per a final de juny. Tot i expressar “alguns dubtes davant la proposta de canvi de dates [...] en un moment de màxima afluència de visitants i turistes a la ciutat”, l’Ajuntament va aprovar “una modificació de crèdit del pressupost anual per destinar 40.000 euros en concepte de patrocini de l’esdeveniment”.

El 8 de febrer, l’Ajuntament va acordar la cessió de l’Espai Masia Bas de Platja d’Aro per fer-hi el festival, “vinculada a l’obtenció de la llicència d’activitat extraordinària”. A partir d’aquí es van sol·licitar diversos informes preceptius, relacionats amb el mapa acústic, la mobilitat urbana i interurbana i la seguretat ciutadana, i tots van ser negatius, excepte el dels Bombers, que incloïa una sèrie de condicionants. La promotora va presentar informació complementària per esmenar-ho, però els informes s’han mantingut negatius, així que “el consistori es reafirma en la denegació de l’activitat”. A final de maig, el grup municipal de Junts ja va alertar que el festival Idilic podia col·lapsar el nucli urbà.

Al darrere d’Idilic Festival hi ha “tres amics”: Aleix Ramoneda, Joan Sánchez i Dan Hammond, que representen respectivament les empreses The Project, Globents i Why Not Music, tot i que oficialment el festival és una iniciativa de Here Comes The Sound SL. El trasllat del festival al Guíxols Arena ho ha facilitat el fet que The Project és la productora del Festival de la Porta Ferrada, que té en aquest espai un dels seus principals escenaris. A pesar de l’atapeït calendari de Porta Ferrada, justament el Guíxols Arena no estava ocupat els dies 28 i 29 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid