Arquitectura

Harquitectes s’emporta dos guardons dels col·legis d’arquitectes d’Espanya

L’estudi sabadellenc obté els reconeixement per les oficines 1822, dissenyades a partir de la reconversió d’una nau industrial

Les oficines 1822, de l’estudi sabadellenc Harquitectes per a l’empresa farmacèutica Galenicum, a Esplugues de Llobregat han estat distingides amb dos guardons als Premis Arquitectura del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectura d’Espanya (CSCAE).

El CSCAE va anunciar ahir a la nit al Museu del Prado a Madrid els nou guanyadors dels Premis Arquitectura, un reconeixement als projectes que contribueixen millor al compromís social, cultural i mediambiental del nostre entorn.

Les oficines 1822, dissenyades per l’estudi Harquitectes mitjançant la reconversió d’una antiga nau industrial, ha rebut el premi Re a la Rehabilitació “pels seus valors a la rehabilitació, renovació i regeneració”; i exaequo el premi d’Arquitectura Espanyola, que comparteix amb Casa en vermell, d’estudi_entresiti, a Àvila.

Segons recull una informació d’Efe, el jurat ha destacat “la sensibilitat del projecte per recuperar construccions existents solucionant els desafiaments tècnics de manera sostenible i estètica; contribuint a la regeneració urbana, la reutilització d´estructures existents i la millora de la qualitat de vida de les persones”.

La rehabilitació d’oficines 1822, signada pels arquitectes David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros i Roger Tudó s’enfoca a la renovació d’un edifici industrial per acollir les noves oficines d’una empresa farmacèutica. En aquesta actuació, Harquitectes buscava adaptar l’espai diàfan existent i les oficines a les necessitats de l’empresa, que compta amb 140 empleats i diversos departaments, i el seu propòsit era millorar l’envolupant de l’edifici per regular la temperatura i organitzar l’espai de treball en dos àmbits; d’una banda, un gran espai diàfan propi de l’activitat industrial i de l’altra banda un edifici per a les oficines.

El jurat ha valorat “una intervenció oportuna i encertada en un de tants edificis industrials que esdevenen obsolets; que evidencia les capacitats i ocasions del volum suggerides pel mateix sistema constructiu original i regenera un nou entorn productiu d’alta qualitat ambiental i espacial mitjançant estratègies replicables i exemplars”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona