Llibres

Neix ‘Brunzits’, una nova col·lecció d’autors joves de Columna

Dirigida per la comunicadors Juliana Canet, publicarà llibres de narrativa breu, que serviran per parlar de les inquietuds, però també dels problemes del jovent

Amb l’objectiu d’acostar les veus “d’aquells autors que fa anys que sonen de fons” i que parlen d’un ampli ventall de temes, aquest dimarts s’ha presentat Brunzits, una nova col·lecció de Columna capitanejada per la comunicadora Juliana Canet.

Segons recull una informació de l’ACN, les publicacions que formaran part de la col·lecció seran llibres de narrativa breu, que serviran per parlar de les inquietuds, però també dels problemes de la gent més jove. Així, es tractaran temes com el sentiment de pertinença, els orígens, les passions, el feminisme, la família, la salut mental, les relacions o la vocació.

La primera de les publicacions és Fusta i resina d’Ofèlia Carbonell, amb una tirada inicial de 2.100 exemplars, i anirà seguit de Un far a tres minuts de casa, d’Òmnia L’Bakkali, que està previst que s’estreni el 6 de setembre, i un tercer llibre de Pau Cusí, encara sense data. Tal com ha detallat l’editora Glòria Gasch, que també col·labora en el projecte, la previsió és que “surtin tres o quatre llibres per any”.

El projecte, dirigit per la creadora Juliana Canet, va néixer de la seva passió per la literatura i les ganes de “dedicar-se als llibres”. Pel que fa al nom, no és casual, sinó que, segons Canet, vol escenificar el “brunzit” d’aquelles persones que “estan allà”. “Vull que sonin més fort i volia que el nom de la col·lecció la definís bé sense etiquetar ningú”, ha concretat. La directora també ha posat en valor la importància de la portada, en aquesta ocasió dibuixada per l’il·lustrador Martí Melcion.

Pel que fa a la franja d’edat, de moment, els autors tenen entre 20 i 30 anys, tot i que Canet “no descarta” que es pugui ampliar el ventall. Això sí, ha subratllat que la idea és que siguin llibres “en català”. “Una de les voluntats és que arribi a gent que no és especialment lectora, arribarà a un sector més jove de la població, però tothom el pot llegir”, ha conclòs.

Pel que fa a la primera autora és Ofèlia Carbonell Torrents (Premià de Mar, 1994), una comunicadora, coneguda per la seva publicació d’articles i columnes en diferents mitjans i també per la cocreació del podcast Gent de Merda. Carbonell s’ha format musicalment fent el grau professional al Conservatori de Badalona i el grau superior en l’especialitat de violoncel al Conservatori Superior del Liceu. La història del seu primer llibre tracta sobre una violinista que s’acaba de graduar i que sent “aquell buit” de quan “acabes d’aterrar a la vida que vols”, en paraules de l’autora. De fet, la formació musical de Carbonell li ha servit per explicar els dilemes que viuen moltes de les persones d’aquest sector. “La precarietat, el misticisme, aquesta mena de bohèmia... però que no s’acaba de concretar en allò artístic, bars que et paguen menys del que t’han promès, en definitiva, aquest buit”, ha afegit. A la vegada, la història mostra la vida de la jove a la ciutat de Barcelona, en una zona que s’estava començant a “massificar”, un tema que Carbonell, assegura que la “preocupa força” i que està relacionat “amb el turisme de festa, la disbauxa i la convivència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona