Música

Rikus anima a salvar el planeta amb ‘Cromàtics’

El grup de música familiar publica el seu segon disc, com a base del seu nou espectacle per a teatres

El grup cassanenc de música familiar i animació infantil Rikus ha publicat recentment el seu segon disc, Cromàtics (U98 Music), produït i gravat per Marc Parrot al seu estudi. El disc inclou deu noves cançons que parlen sobretot dels efectes del canvi climàtic, de l’amor per la natura i de què podem fer tots plegats per intentar salvar el planeta, però sense dramatismes: “Volíem fer-ho d’una forma molt Rikus, divertida i esbojarrada”, explica Enric Canosa Cantalozella, cantant i compositor del grup que actualment completen Albert Casellas (teclats), Andrea J. Ruf (veu), Laura Lechado (guitarra), Àlex Caldas (baix) i Oriol Garriga (bateria). En el nou disc , Rikus tracta temes com ara la desforestació de l’Amazònia (La revolució dels ocells), les illes sorgides per acumulació de plàstics al mig dels oceans (No volem més plàstics) o descongelació de grans masses de gel als pols i que, posant-hi una mica d’imaginació, podrien alliberar i fer tornar a la vida un mamut com en Salik.

El disc es complementarà més endavant amb un dossier pedagògics per parlar d’aquests temes, a partir de les cançons, a les escoles i a les famílies. De moment, el disc ja és la base del nou espectacle del grup, Rikus i els Cromàtics, que és el primer del grup concebut específicament per a teatres, amb un fil narratiu, i es va estrenar l’any passat a la Mostra d’Igualada. En aquesta història, els Cromàtics, uns éssers que volten per la Via Làctia per “comprovar que tot estigui al seu lloc”, contacten amb el pastor Rikus perquè han notat que la Terra ja no brilla tant com abans. En paral·lel, Rikus estrenarà també en els pròxims mesos un nou concert familiar, titulat Amb ganes de gresca, que es presentarà a la primavera a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona