Llibres

Raimon parla de Joan Fuster a l’Ateneu

Per tancar els actes del cicle Joan Fuster: humanisme i compromís, l’Ateneu Barcelonès serà el marc demà, dimecres (18.30 h), d’una conversa entre el músic Raimon, el comissari de l’Any Fuster, Enric Sòria, i el periodista Vicent Sanchis. Tres valencians en rotllana que aportaran una mirada, si no polièdrica, sí que polifònica de l’intel·lectual de Sueca.

Joan Fuster i Raimon es van conèixer a València el 1962, quan l’artista s’iniciava als escenaris. L’escriptor va copsar la força de la personalitat i l’art de Raimon i el paper que aquest podia tenir en la difusió social de la llengua catalana, en uns anys en què la presència pública del català era inexistent. I va néixer l’amistat entre tots dos. Van viatjar plegats a Barcelona en diverses ocasions, i a l’inici de la carrera de l’artista, Fuster li va dedicar el text de la portada de Les cançons de la roda del temps (1966). Les trobades i converses entre els dos van ser nombroses, en privat o públiques, com a l’extensa entrevista que Raimon va fer a Fuster per al programa Literal (TV2) el 1992. “Fuster, que no era de ningú, va esmerçar la seua vida a fer-nos sortir de la grisor. Va ser fonamental en la meua vida. Era tan lliure! Tan tímid i descarat alhora. Un gran seductor, amb el seu cervell poc freqüent…”, confesa Raimon.

L’acte està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, el PEN Català, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ateneu Barcelonès. Qui no hi pugui anar, el pot seguir en directe a www.ateneubcn.org/endirecte



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona
art

Model i artista amb final feliç

Barcelona